|

Millet eğilmez Türkiye yenilmez

AK Parti'nin 3. yerel seçimden de zaferle ayrılmasını değerlendiren Başbakan Erdoğan, 'Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler kaybetmiştir. Vesayetçi odakların her türlüsü milletten tokadı yemiştir. Millet bugün Türkiye ve dünyaya bir mesaj verdi. Türk milleti geçilmez, biz bu ülkenin sahipleriyiz' dedi

Hüseyin Likoğlu
00:00 - 31/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 05:38 - 31/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Millet eğilmez Türkiye yenilmez
Millet eğilmez Türkiye yenilmez

AK Parti, 2009 yerel seçimlerde aldığı oy oranını yüzde 8 artırdı ve 3. yerel seçiminden de zaferle çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan, yerel seçime ilişkin oy sayımı devam ederken AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Sonuçların büyük oranda netleşmesiyle birlikte AK Parti Genel Merkezi önünde zaferi kutlayanları selamladı. Erdoğan'ı eşi Emine Erdoğan ile oğlu Bilal ve kızı Sümeyye Erdoğan da yalnız bırakmadı. Milletin darbe girişimlerine cevabı verdiğini belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

KAOSU GÖRDÜK

Siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız, sizlere teşekkür ediyorum. Siz büyük Türkiye idealine, hedeflerine sahip çıktınız. Siz en başta kendi iradenize, kendi geleceğinize, siyasete, partinize, başbakanınıza sahip çıktınız. İşte bugün 30 Mart… Ne dediler? '25 Mart'tan sonra kaos' dediler. Doğru, kaosu gördük. Bu milletin, bu devletin, bu ülkenin ulusal güvenliğine ne yazık ki müdahale ederek, Dışişleri Bakanlığı'nı dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu. Onların kaos planı buydu. 'Bunların inine gireceğiz' diyordum aylardır.

HERKESE MESAJ

Zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyor 'Bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız?' diye. Tamam da balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz? Muhalefet liderlerine veya genel başkanlarına veya genel müdürlerine niye sormuyorsunuz, 'Siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız?' Bunların böyle bir derdi yok. Artık sesi soluğu çıkmayacak. Yarın 'Biz kazandık' diyecekler. Millet bugün sandıkta Türkiye'ye ve dünyaya bir mesaj verdi. 'Biz buradayız' dedi. 'Türk milleti geçilmez' dedi. 'Biz bu ülkenin sahipleriyiz' dedi. 'Millet eğilmez Türkiye yenilmez' dedi.

YARIN KAÇABİLİRLER

Biz bu vatanı, bu cumhuriyeti sokakta bulmadık. Bu şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakları biz Pensilvanya'ya ya da onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Şu anda kaçanlar kaçtı, yarından itibaren de olabilir. Bazıları için suç duyurusunda bulundum, 'Bunlar kaçabilir' dedim. Hesabını ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz? Suriye şu anda bizimle savaş halinde. 74 kardeşimizi şehit ettiler. Süleyman Şah Türbesi bizim topraklarımızdır. Buraya tehditlere seyirci kalabilir miyiz? Bu görüşmeleri dinliyorlar, sonra da servis ediyorlar. Bunlar Haşhaşilere rahmet okutur. Haşhaşiler bunların yanında hiç. Bu ara Haşhaşilerle ilgili yazılan yazılar prim yapmaya başladı. İyi tanımaya çalışıyorlar bunları.

KASET SİYASETİ KAYBETTİ

Milletimiz siyaset dışı yollardan Türkiye'nin istikametinin belirlenmesine bugün tavrını itirazını ortaya koymuştur. Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir. Bugün ahlak dışı siyaset, kaset, montaj, iftira ve çamur siyaseti kaybetmiştir. Plansız projesiz hedefsiz siyaset kaybetmiştir. Ey genel başkan, ey genel müdür elinizde bu kasetler olmasaydı seçim kampanyasında ne konuşacaktınız? Biz plan proje konuştuk. Bunlar yalan, takkiye, fitne, fesat bunu konuştular. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetin her türü milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Harflerinden öfke kan damlayan o manşetleri atanlar var ya bugün bir kere daha ağır bir yenilgi almıştır.

DERDİNİZİ SİYASETLE ÇÖZÜN

Ey Pensilvanya, ey buradaki yandaş medyası, ey yandaşları sermeye hani siz demokrasinin karşısına konumlandırılmıştınız, ne oldu? Halka hala darbe beklentisi içinde verilen mesajlarınız ne oldu bugün? Siyaset dışı müdahalelerle Türkiye'ye rota çizme derdinde olan bugün kaybettiler sandıkta. Türkiye'nin tüm sorunlarının çözüm aracı tartışmasız siyasettir, demokrasidir. Kimin ne meselesi varsa bunu siyasetle çözme yoluna gitmelidir.

Adı konulmamış ittifakları yendik

Yeni bir muhalefete ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan, 'Artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Eski siyaset tarzıyla hele hele eski muhalefet tarzıyla asla yönetim biçimi olmaz. Yeni Türkiye'nin yeni bir muhalefet ihtiyacı açıktır. İktidar kadar milleti kucaklayan bir muhalefete ihtiyacı var. Ayrıştırıcı, kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı muhalefete değil; 77 milyona aynı dille konuşan bir muhalefete ihtiyacı var. AK Parti'nin bileğini kendi başına bükemediler, kolektif çalıştırlar. AK Parti'nin karşısında kamplaştılar. Ama 40 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. Adı konulmamış ittifakları gördük' dedi. Yeni bir sayfa açma çağrısı yapan Başbakan, 'Bu yeni sayfada bu muhalefet, bu muhalefete gönül veren milletim Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olsun. AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun anlayışı artık tarihe karışsın. Bu milletin içinden çıkıp bu millete ihanet eden taşeronlar bu milletin ne kadar aziz ve kahraman olduğunu bir kere görmüştür. İstiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür bu millet. Milet sinsi planları ahlaksız tuzakları bugün bozmuştur. Devletin içinde devlet olmaz. Hangi kurumumuz girmişlerse girmişler bizde iyi niyetimizin kurbanı olduk. Ama artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir hukuk içinde' diye konuştu.

Yeni Türkiye'nin düğün günüdür

Erdoğan, 'Bugün hiç kimse üzülmesin, 77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. 77 milyonun her bir ferdi bilsin ki bugün yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. 77 milyon bir ve beraber olarak yeni Türkiye'nin zafer günüdür. Bugün 2023 hedefleri kazanmıştır. Çözüm süreci kazanmıştır. 77 milyonun ezeli ve ebedi kardeşliği kazanmıştır. 77 milyonun içinde tek bir kişi kaybetmemiştir. Onlara hizmetkar olan bir kadro ayrımcılık yapmadan iş başındadır. Farklı düşünebilirler, farklı partilere oy vermiş olabilirler, bize küfretmiş olabilirler, hakaret etmiş olabilirler, birçoğunu yuttuk, birçoğunu yargıya sevk ettik' dedi.

SEVİYESİZ SİYASET KAYBETTİ

Erdoğan, konuşmasını şöyle bitirdi:

'Ama seviyesiz siyaset, statüko, vesayet, darbe girişimleri kaybetmiştir. Ahlak ve edep dışı siyaset kaybetmiştir. 77 milyonun her bir ferdi bugün kazanmıştır. Aylardır dudaklarından dualar düşmeyen dedelere, ninelere hatta çocuklara, gençlere, hanım kardeşlerime, beyefendilere teşekkür ediyorum. Teşkilatıma, genel merkezimden il teşkilatıma, belde teşkilatıma, sandık müşahitlerine kadar hepsine teşekkür ediyorum. Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Seçilen tüm başkanlara, meclis üyelerine muhtarlara başarılar diliyorum. Rabbim bu seçimleri Türkiye için hayırlara vesile kılsın. Rabbim ülkemi milletimi korusun. Türkiye eğilmez, millet yenilmez. Zaferimiz kutlu mübarek olsun diyorum.'


10 yıl önce
default-profile-img