|

'Millet iradesi tankların altında çignendi'

Aa
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 16:19 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
'Millet iradesi tankların altında çignendi'
'Millet iradesi tankların altında çignendi'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bazıları bu ülkede, millet iradesini tanımadı. Bazıları bu ülkede, TBMM'nin iradesini tanımadı. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen Gazi Mustafa Kemal'i tanımadı. Parlamentoda 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor. Altında Gazinin imzası var tanımadılar. Ne dediler? 'Egemenlik bizimdir' dediler ve tankları yürüttüler' dedi.

Erdoğan, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Tekirdağ 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, belediyelerde hizmet anlayışını vatandaşların AK Parti'den gördüğünü ifade etti.

'Artık Tekirdağ büyükşehir oluyor. 2014 seçimlerine Tekirdağ büyükşehir olarak giriyor' diyen Erdoğan, Tekirdağ'ın büyükşehir olmanın onurunu ve gururunu çok daha farklı şekilde yaşayacağını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında, Türkiye'de 1950 yılından bu yana 2002 yılına kadar 16 ayda bir seçim yapıldığını belirterek, bunun bir felaket olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarının güven ve istikrarı sağladığını kaydeden Erdoğan, iktidara gelirken 'yolsuzluk', 'yasaklar' ve 'yoksullukla' mücadele edeceklerini söylediklerini anımsattı.

Erdoğan, bu mücadeleyi büyük ölçüde başardıklarını da ifade etti.


'Siyasetin üzerindeki kara bulutlar'

Bu ülkede, siyasetin on yıllar boyunca vesayet altında olduğunu belirten Erdoğan, siyasetin üzerinde her zaman kara bulutların dolaştığını, siyaset dışı güçlerin, siyaset dışı odakların, millet iradesinin değil, kendi iradelerinin egemen olması için, siyasetin üzerinde her zaman gölge ettiğini söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti: 

'Bazıları bu ülkede millet iradesini tanımadı. Bazıları bu ülkede TBMM'nin iradesini tanımadı. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen Gazi Mustafa Kemal'i tanımadı. Parlamentoda 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor. Altında Gazinin imzası var tanımadılar. Ne dediler? 'Egemenlik bizimdir' dediler ve tankları yürüttüler. Bazıları, hükümetlerin, seçimle gelmiş, millet iradesiyle teşekkül etmiş hükümetlerin iradesini tanımadı. Bunlar, milleti her zaman küçümsediler.

Bunlar, millet iradesini, milletin tercihlerini her zaman küçümsediler. Milletin seçimlerle işbaşına getirdiği ve silah zoruyla, baskıyla, komployla, provokasyonla görevden uzaklaştırdılar. İşte bu anamuhalefetin zihniyeti CHP, son seçimlerden önce çağrısı neydi? 'Ordu göreve' diyordu. 'Ordu göreve' diyenlerin içinde bugün demokrasi kahramanı kesilenlerin bir çoğu var. Ne demokrasisi. Sizin demokrasi ile ne alakanız var. Şu anda bizi birçok şeyle eleştirenler önce Anıtkabir'e yürüyüp, 'ordu göreve' diyenler, kendinizi bir hesaba çekin bakalım. Biz hiçbir zaman bir intikamın, bir hesaplaşmanın peşinde olmadık. Dedik ki; hak tecelli edecektir. Yargı şu anda görevini yapıyor. 

27 Mayıs 1960'da, milletin iradesiyle işbaşına gelmiş hükümet devrildi, Başbakan ve 2 arkadaşı idam edildi. Ne oldu? Ama onlar milletin nezdinde asla ölmediler.'

Menderes'i, Fatin Rüştü Zorlu'yu ve Hasan Polatkan'ı kimsenin unutmadığını dile getiren Erdoğan, ama onların idamına hükmedenleri bu milletin hiç hatırlamadığını söyledi.

Erdoğan, 'Niye? Çünkü onlar siliktiler' dedi.

12 Mart 1971'de, aynı şekilde milletin yetki verdiği hükümete müdahale edildiğini belirten Erdoğan, '12 Eylül 1980'de, bu kez yine demokrasi askıya alındı, yine millet iradesi tankların altında çiğnendi' şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Ne 12 Eylül, ne 28 Şubat, ne de diğer müdahaleler, intikam duygusuyla değil, milli irade adına, millet adına sorgulanıyor. Bu sorgulamalar, AK Parti için değil, millet için, Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için, CHP'nin, MHP'nin de iyiliği düşünülerek yapılıyor' dedi.

Erdoğan, partisinin Tekirdağ'daki Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Tekirdağ 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ne 12 Eylül'ün, ne 28 Şubat'ın, ne de diğer müdahalelerin, intikam duygusuyla değil, milli irade adına, millet adına sorgulandığını belirterek, şunları kaydetti:

'Bu sorgulamalar AK Parti için değil, millet için, Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için, CHP'nin, MHP'nin de iyiliği düşünülerek yapılıyor. Şimdi biz, bütün darbelerle ilgili Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili başkanlığa teklifimizi verdik. Biz bu konularda kararlıyız. Türkiye'de bir daha bunların yaşanmasını istemiyoruz. Türkiye'nin istikbali bir daha karartılmasın diye bu yargılamalar yapılıyor.' 

12 yıl önce