|

MİT yasası seçimlerden sonraya kaldı

Kezban Bülbül
00:00 - 1/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:25 - 28/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
MİT yasası seçimlerden sonraya kaldı
MİT yasası seçimlerden sonraya kaldı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MİT Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin, milletvekillerinin seçim çalışmalarına katılmaları için seçim sonrasına ertelendiğini söyledi.

Elitaş, AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır'la birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini ifade ederek, Genel Kurul'un programını bu görüşmenin ardından belirlediklerini kaydetti. MİT'le ilgili teklifin, seçimden sonra ele alınacağını belirten Elitaş, 'Seçimlerden sonraki ilk işimiz MİT Kanunu'nda değişiklik yapan teklif olacak' dedi. Elitaş, dershaneler, MHP'nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru ile Demokratikleşme Paketi'nin tamamlanmasının ardından Meclis'in 30 Mart yerel seçimleri nedeniyle ara tatile gireceğini de bildirdi.

Konuya ilişkin bir açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan geldi. Ünal, 'MİT Kanunu'nda değişiklik yapan teklifin görüşmelerini erteledik. Dershanelerle ilgili düzenleme ve Demokratikleşme Paketi'nin yasalaşmasının ardından Meclis çalışmalarına ara verilecek' diye konuştu. Meclis'te AK Parti ile CHP grup başkanvekilleri önceki gün MİT kanun teklifindeki değişiklikler için buluşmuş, CHP teklifin seçim sonrasına bırakılmasını istemişti.


10 yıl önce