|

Muhalefet yeni kriz peşinde

Yerel seçimlerden yaptığı ittifaklara rağmen yenilgiyle ayrılan muhalefetin yeni hedefi Köşk seçimleri. Paralel medyanın Cumhurbaşkanlığı tartışmasına sarılan muhalefet, 2007 yılında olduğu gibi bir kriz çıkarmanın peşinde

Haber Merkezi
00:00 - 23/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:33 - 22/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Muhalefet yeni kriz peşinde
Muhalefet yeni kriz peşinde

Yerel seçimlerden önce paralel yapı tarafından çıkarılmak istenen krizde olduğu gibi 30 Mart sonrasında da gerilim siyasetini sürdürüyor. Paralel medyanın başlattığı Çankaya tartışmasını sürdüren muhalefet, 2007'deki gibi bir krizin peşine düştü.

Grup konuşmasının büyük bölümünü Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ayıran MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Türkiye'de sanki cumhurbaşkanı değil AKP'ye genel başkan seçilecektir. Demokrasilerde hiçbir seçimin sonucu baştan belli değildir. Cumhurbaşkanı'na AKP'nin karanlık odaları değil Türk milleti karar verecektir' dedi. Cumhurbaşkanlığı'nın çantada keklik olmadığını belirten Bahçeli, 'Şu sıralar Gül, sürpriz üzerine sürpriz yaşamıştır. AKP kaynaklı etkili bir blokaj yapılıyor Gül'e. Başbakan boşuna hayal kurmaktadır. 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan olmayacaktır' sözleriyle kriz iddiasında bulundu.

ÇANKAYA'NIN YOLU DÜZ DEĞİL

CHP de kendi adayı üzerinden bir tartışmaya girmezken, sürece ilişkin tartışmaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan üzerinden yürüterek, planlarını kriz üzerinden yapıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanlığı o kadar sıradan bir olay değil. Yani üzerinde hepimizin durması, düşünmesi gereken bir olay. Cumhurbaşkanlığı konusunda halkın daha dikkatli bir tutum sergileyeceğine inanıyorum. Benim samimi görüşüm bu' dedi. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da 'Ağustos'ta Başkanınızı seçeceksiniz diyen Başbakan'a hatırlatmak isterim: Hayır halk Ağustos'ta Cumhurbaşkanını seçecek. Halk kendi adayı etrafında kenetlenmeye başladığında sen de Çankaya'nın yolunun öyle düz olmadığının farkına varacaksın. Kimse öyle kendini Çankaya hayallerine kaptırmasın' diye konuştu.


10 yıl önce