|

Mumcu'dan geç gelen tepki

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, Genelkurmay bildirisinde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin rejim tehditi olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Zaman Gazetesi
00:00 - 9/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 15:57 - 9/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Mumcu'dan geç gelen tepki
Mumcu'dan geç gelen tepki

Bu milletin peygamberine olan sevgisinin en üst düzeyde olduğunu ifade eden Mumcu, "Bunlardan başka verilecek örnek mi yoktu kardeşim" diye konuştu. Mumcu, bildirinin AK Parti'nin oylarını artırdığını ileri sürdü.



Kanal 1 televizyonunda Metin Kayıhan'ın sunduğu Medya Penceresi isimli programa konuk olan Mumcu, gazeteciler Murat Çelik (Bugün), Muharrem Sarıkaya (Sabah), İsmail Küçükkaya (Akşam), Faruk Bildirici (Hürriyet), Ümit Sezgin (NTV) ve Bülent Çöltekin'in (Kanal 1) sorularını cevapladı.


27 Nisan'da Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan bildirinin tartışıldığı programda Mumcu, "Bir gece yarısı bildirisi Türk siyasetini yeniden altüst etti. Benim için 'bildiriyi biliyordu' diyorlar. Bütün mukaddesatım üzerine yemin ederim ki bilmiyordum. Bilseydim o dakika halkla paylaşırdım. Kutlu Doğum Haftası'ndan örneklerle bildiri yayınladılar. Bu milletin Peygamber sevgisi en üst düzeydedir. Bu, milletin ordusuna olan güvenini de sarsıyor. Ne lüzum vardı buna? Başka bir şey mi yoktu kardeşim? Yolsuzluklar paçalarından akıyor. Bu bildiri ilaç olmak istenen hastalığı azdırmıştır. Bildiri olmasaydı bugün AK Parti anketlerde bulduğu değerleri bulamazdı." dedi.


Bildirinin Anavatan ile DYP'nin birleşmesi üzerine etkisini de değerlendiren Mumcu, "Bildirinin birleşmemize etkisi olumsuz yönde oldu. Onlar savunma biz hesap sorma durumunda olacakken, onlar mağdur, biz mağdur eden olduk." şeklinde konuştu.



17 yıl önce