|

Mustafa Akaydın için flaş iddia

AB Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da evraklarını yakıldığı iddialarına ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, CHP Antalya adayı Mustafa Akaydın için 'Herhalde ülkeden kaçmanın yollarını arıyor' dedi.

İha
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 19:55 - 2/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Mustafa Akaydın için flaş iddia
Mustafa Akaydın için flaş iddia

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın eski CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın belediye ait ıslak imzalı evraklarını yaktırdığı iddialarıyla ilgili olarak, "Bu kadar panik olmasının sebebi belliymiş, şimdi herhalde ülkeden kaçmanın yollarını arıyor, bizim edindiğimiz bilgilere göre" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, bugün öğle saatlerinde partisinin Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği hizmet içi eğitim toplantısına katıldı. Toplantıya eski AB Bakanı Egemen Bağış ile gelen Bakan Çavuşoğlu, toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, Antalya CHP Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın belediyeye ait evrakları yaktırdığı iddialara hakkında da açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Mustafa Akaydın'ı zaten seçim sonuçları açıklanınca kendisini bir telaş aldı. Biliyorsunuz seçim akşamı seçim kurulunda diğer milletvekillerinin bulunduğu ortamda, diğer partili adayların olduğu ortamda biz de gitmiştik. Zaten bu bizim hukuki hakkımız. Orada da bir panik olmuştu, hatta, 'Çavuşoğlu oyları saydırıyor, kaydırıyor' gibi bir sürü yanlış haberler yayınladılar, iftira attılar. Kendisi zaten bunun böyle olmadığını ve olamayacağını biliyor. Bugün de bir resim yayınladılar biliyorsunuz. O resimde neymiş ben oyları kaydırıyormuşum. Dolaşırken zaten herkese açık olan, herkesin fotoğraf çektiği bir ortamdı. Bir tane sandıkta bir oy farklı çıkmıştı, onu sayıp duruyorlardı. Ben hatta takıldım, gittiğim bir ülkede seçim sonucunu gözlemlerken, '2 saatte zor burdular inşallah siz çabuk bulursunuz' diye şakalaştık. Biz gittik dolaşıyorduk ondan sonra onu kullanarak güya ben oyları açtırmış, saydırmışım diye böyle yalanlar attı. Meğer paniklemesinin, bu kadar çirkin iftiralar yapmasının sebebi anlaşıldı. Bugün işte belediyenin kendi ıslak imzalı belgelerini yakarken suçüstü oldu. Yani polisimiz, adli ve güvenlik kollarımız ve hukukçular Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin evraklar yakılırken, Akaydın onun kendi ıslak imzalı, hem de 2013 yılına ait. Çünkü belediyenin belgeleri en az 5 yıllık saklamak durumunda. Bu genel kuraldır. Bu evraklar yakılırken bugün suçüstü oldu. Sebebi belliymiş, panik olmasının. Şimdi herhalde ülkeden kaçmanın yollarını arıyor. Bizim edindiğimiz bilgiye göre. Neyse cezası çeker, hukuki süreç başlar. Zaten ama esas panik olmasını gerçek sebebini tüm Türkiye bugün gördü. Tabii ki bizde suç duyurusunda bulunacağız. Zaten şuan Menderes Türel, il teşkilatı olarak suç duyurusunda bulundular bile, neticede zaten suçüstü yakalandı."

10 yıl önce