|

Numan Kurtulmuş, 3. turda genel başkan seçildi

Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un, “beyaz” listesi GİK ve MDK seçimini kazanırken, 1. ve 2. tur oylamada yeterli oyu alamayan Numan Kurtulmuş, 3. tur oylamada Saadet Partisi Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

Aa
00:00 - 11/07/2010 Pazar
Güncelleme: 20:15 - 11/07/2010 Pazar
Yeni Şafak
Numan Kurtulmuş, 3. turda genel başkan seçildi
Numan Kurtulmuş, 3. turda genel başkan seçildi

Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un, 'beyaz' listesi GİK ve MDK seçimini kazanırken, Kurtulmuş, genel başkanlık için yeterli oy sayısına ulaşamadı.


Kongrede, oy sandıklarının kapanmasının ardından sayıma geçildi. Sayım sonucunda kayıtlı bin 250 delegeden 634'ü oy kullandı. Bu oylardan 571'i geçerli sayılırken, 63'ü geçersiz sayıldı.


Numan Kurtulmuş'un 'beyaz' listesi 490 oy alarak, seçimi kazandı. Ancak Kurtulmuş, genel başkanlık için gereken salt çoğunluk oyuna ulaşamadı.


2. TURDA DA YETERLİ OYU ALAMADI

Saadet Partisi Genel Kongresi'nde genel başkanlık seçiminin ikinci turunda da Numan Kurtulmuş, yeterli oyu alamadı.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kongredeki ikinci tur seçiminde kayıtlı bin 250 delegeden 287'si oy kullandı. Bu oylardan 279'u geçerli kabul edilirken, 8 oy da geçersiz sayıldı.

Üçüncü tur oylamada, 'salt çoğunluk' aranmazken, en çok oyu alan kişi genel başkan seçilmiş olacak.

Bu arada Kurtulmuş'un ikinci tur oylamaya gelmediği de görüldü.


3. TURDA GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Numan Kurtulmuş, Üçüncü tur oylamada genel başkanlığa yeniden seçildi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede üçüncü turda, 316 oy kullanıldı. Bu oylardan 6'sı geçersiz sayıldı.

Saadet Partisi Genel Kongresi'nde ilk iki turda genel başkanlık için yeterli oyu alamayan Kurtulmuş, 'salt çoğunluk' şartı aranmayan üçüncü turda 310 oyla, Saadet Partisi Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

Öte yandan edinilen bilgiye göre, 'beyaz' liste ile 'yeşil' liste taraftarları arasında yaşanan ve çevik kuvvet polisinin müdahale ettiği tartışma sırasında, olaya ilişkin görüntü almak isteyen bazı medya mensuplarının kasetlerine el konulmak istendi.


-'KONGREDEN İKTİDARA YÜRÜYÜŞ MÜCADELEMİZ BAŞLAMIŞTIR'

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Kongreden iktidara yürüyüş mücadelemiz başlamıştır' dedi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki Olağanüstü Büyük Kongre'de genel başkanlığa yeniden seçilen Kurtulmuş, kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı. Kongrenin beklenenden uzun sürdüğüne işaret eden Kurtulmuş, Anadolu'nun dört bir tarafından Ankara'ya gelerek kongrenin şenlik havasında geçmesini sağlayan partililere teşekkür etti.

'Aslında belki iki listenin olmaması daha hayırlı olabilirdi, ancak bir genel başkan olarak son noktaya kadar tartışılmış ve istişare edilmiş bir listenin... 5-6 tane ismin olmaması yüzünden farklı bir liste çıkmasını doğrusu çok anlayamadığımı ifade etmek isterim' diyen Kurtulmuş, tüm parti teşkilatından bir kişiyi bile dışarıda bırakmadan yeniden büyük Türkiye'yi kurmak için yollarına devam edeceklerini bildirdi.

Kırgın ya da küskün olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, herkesin görüşlerinden istifade etmeye devam edeceğini belirterek, 'Kongreden iktidara yürüyüş mücadelemiz başlamıştır' şeklinde konuştu.


14 yıl önce