|

O günler artık geride kaldı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Tek parti döneminde biliyorsunuz, 18 yıl bu ülke semaları ezana hasret kaldılar. Herhalde bu hususu gündeme getiren belediye meclisi üyesi o eski günleri hatırlıyor. Ezanları bu ülkenin semalarından dindirmek istiyorlar. Ama o günler artık geride kaldı" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 12/01/2014 Pazar
Güncelleme: 21:06 - 11/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
O günler artık geride kaldı
O günler artık geride kaldı

İşler, Çubuk Ak Parti İlçe Başkanlığına yaptığı ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İşler, ilçe belediye başkan adaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirterek, AK Parti'nin iktidara yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele için geldiğini söyledi.

Yolsuzluklarla mücadele edilmemesi ve geçit verilmesi durumunda AK Parti iktidarında yapılan hizmetlerin gerçekleştirilemeyeceğini dile getiren İşler, "Kamu malında eskiden olduğu gibi yolsuzluklar ve hırsızlıklar yapılsaydı eskiden olduğu gibi birilerinin kasasına, cebine aktarılsaydı bu hizmetler yapılabilir miydi?" diye sordu.

İşler, beraatı zimmetin asıl olduğunu, bir yolsuzluk, haksız kazanç varsa bunun kararını mahkemenin vereceğinin altını çizerek, "O da o şahısların kendilerini bağlar, bizim AK Parti camiamızı bağlamaz. O da dikkat edin kamu malından yapılan yolsuzluk değildir. Haksız kazanç değildir. Bunun altını bir kere daha çiziyorum. Orada yasal bir iş yapılıyor. Birilerinin de oradan nemalandığına dair iddialar var. Gerçektir, değildir. Mahkeme karar verecektir. Farzedelim ki gerçek oldu. Bu tüyü bitmemiş yetimin parasından değildir. Bunu çok iyi anlayın. Yani kamunun, devletin kasasından bir kuruş bu insanların cebine girmiş değildir. Bunu çok iyi anlatmamız lazım. Dolayısıyla biz yolsuzlukla mücadelemizde 11 yılda büyük başarı elde ettik. Bundan sonra da aynı başarıyı elde edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

CHP'nin, hakkında yolsuzluk dosyası hazırladıkları bir kişiyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterdiğine dikkati çeken İşler, hangi güç ve odağın bulunduğu dayatma ile aday gösterildiğini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklamasını istedi.

İşler, gazetecilerin kasetten ezan okunması konusunu hatırlatması üzerine "Tek parti döneminde biliyorsunuz 18 yıl bu ülke semaları ezana hasret kaldı. Herhalde bu hususu gündeme getiren belediye meclisi üyesi o eski günleri hatırlıyor. Ezanları bu ülkenin semalarından dindirmek istiyorlar. Ama o günler artık geride kaldı. Bu millet onlara cezasını keser. İddialar onların kursaklarında kalır. Bu ülkenin semalarından ezan sesi hiçbir zaman eksik olmayacak ve ay yıldızlı bayrağımız da her zaman dalgalanacak" cevabını verdi.

10 yıl önce