|

O iddiayı CHP yalanladı

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 25/04/2014 Cuma
Güncelleme: 00:36 - 25/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
O iddiayı CHP yalanladı
O iddiayı CHP yalanladı

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan''ın İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi''nde okuduğunu belirterek, ''Üç yıllık fakülte mezunu olduğu için cumhurbaşkanı olamaz'' iddiasını gündeme getirdi. Erdoğan''ın eğitim gördüğü Marmara Üniversitesi''nde Rektör Yardımcılığı görevi yaptığını hatırlatan Halaçoğlu, ''Sayın Başbakan''ın okuduğu okul 3 yıllık. Sonra o okul yandı, kayıtlar da yandı. Herkese yeniden diploma verildi. Eğer 4 yılsa göstersin diplomasını, ben o üniversitede rektör yardımcılığı yaptım. Anayasaya göre olamaz'' dedi.

Bu iddiaya yalanlama ise CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın''dan geldi. Okulun 4 yıllık olduğunu belirten Ayaydın, ''Sayın Başbakan İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi''ne bağlı 4 yıllık eğitim veren iktisat ve ticaret yüksekokulu mezunu. Ben de o dönemde asistandım, derslerine girdim'' diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise Halaçoğlu''nun, iddiasının ''akla ziyan olduğunu'' söyledi.

İddiaya bir yalanlama da Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül''den geldi. ''Başbakanımız T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi''nden 1980-1981 öğretim yılı şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir'' diyen Gül ''Sayın Halaçoğlu''nun açıkladığı bilgiler doğru değildir'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce