|

Öcalan taslak hazırlayacak

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci kapsamında İmralı'ya giden heyetle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Demirtaş, Öcalan'ın çözüm konusunda kararlı olduğunu ve bu konuyla ilgili bir taslak metin hazırlayacağını söyledi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 25/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 17:46 - 25/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Öcalan taslak hazırlayacak
Öcalan taslak hazırlayacak

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci kapsamında İmralı'ya giden heyetle gerçekleştirdiği toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Demirtaş, Öcalan'ın çözüm konusunda kararlı olduğunu ve bu konuyla ilgili bir taslak metin hazırlayacağını söyledi.

İmralı'da yapılan görüşmede barış umutlarını artıran bir perspektif ortaya çıktığını söyleyen Demirtaş, Öcalan çözüm konusunda kararlı olduğunu, barış için ciddi olduğunu ifade etti.

Çözüm süreciyle ilgili Öcalan'ın bir taslak met

İmralı'da yapılan görüşmede barış umutlarını artıran bir perspektif ortaya çıktı. Öcalan çözüm konusunda kararlı olduğunu, barış için ciddi olduğunu ifade etmiştir. Bu konuyla ilgli kendisi bir taslak çözüm planı hazırlayacak. Taslak 2-3 hafta içerisinde cezaevi yönetimiyle bize ulaşacak bizde halkımızla paylaşacağız. umuyoruz ki Nevruz bayramına kadar olaylar olumlu seyretsin. Bu süreç Öcalan'ın tek başına üstlenebileceği bir süreç değil. Herkes duyarlı olmalı. Umut ediyorum ki bu tarihi anlar küçük hesaplar uğruna feda edilmez. Kan davası anlayışıyla hareket edilmemeli. Biz söz veriyoruz bu sürecin içini dolduracağız.

11 yıl önce