|

Oğlumun ölümü milat olacak

Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırıda oğlu Eren Şahin'i kaybeden acılı anne Oya Eronat, “Benim oğlum bir milat oldu. Herkes o çocuğu gördüğünde vazgeçecek. Belki bazı şeylerin başlangıcı olacak. Benim oğlum gitti ama belki birçok insan kurtulmuş olacak” dedi.

Diyarbakır
00:00 - 7/01/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:30 - 7/01/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Oğlumun ölümü milat olacak
Oğlumun ölümü milat olacak

Diyarbakır'daki hain saldırıda oğlu Eren Şahin'i kaybeden anne Oya Eronat, bütün dünyaya barış mesajı verdi. Diyarbakır'daki yas evinden dünyaya ders olacak barış mesajları ileten Eronat, “İnsanlar ölmesin. Allah'tan ve dünyadan isteğim budur” dedi.

Türkiye'deki terörün kökünün mutlaka kazınacağını dair büyük bir inanç taşıdığını belirten anne Eronat, oğlu Eren Şahin'in ölümünün bir milat olacağını söyledi. Eronat sözlerine şöyle devam etti, “Benim oğlum bir milat oldu. Herkes o çocuğu gördüğünde vazgeçecek. Belki bazı şeylerin başlangıcı olacak. Benim oğlum gitti ama belki birçok insan kurtulmuş olacak. Onun acısı benim içimde ölene kadar kalacak” Asker yada sivil hiç kimsenin ölmemesi için dua ettiğini belirten Eronat, “İnsanlar ölmesin, Allah'tan ve dünyadan isteğim budur” sözleriyle adeta dünyaya ders olacak bir barış mesajı verdi. Başbakan Recep Erdoğan'ın ziyaretinde kendisini teselliye çalıştığını belirten acılı anne, Başbakan Erdoğan'ın da kendisi gibi tüm dünyada barışın hakim olmasını istediğini söyledi.

ESNAF YARALARI SARILIYOR

Diyarbakır'daki patlamada hasar gören esnaf ve vatandaş, yaralarını sarmaya başladı. Zarar tespiti yapılan ev ve işyerleri onarılırken esnaf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine, zararların karşılanacağı sözünü verdiğini söyledi.Diyarbakır'daki patlama nedeniyle civardaki ev ve işyerleri de ağır hasar görmüştü. Hain saldırının maddi zararlarının tespiti için 4 komisyon oluşturulmuştu. Komisyonlar, ev ve işyerlerindeki zarar tespit çalışmalarını bitirdi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Ahmet Aydın da maddi kayba uğrayan vatandaşların zararlarının en kısa zamanda karşılanacağını belirtti.


Melek'in abisine başsağlığı telefonu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki patlamada yaşamını yitiren Melek İpek'in ağabeyini telefonla arayarak taziyelerini iletti. Alınan bilgiye göre, Erdoğan, İpek'in ağabeyini telefonla arayarak, taziye dileğinde bulundu.






16 yıl önce