|

"Okur tehdit ile adil yargılamaya engel"

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un Zaman ve Hürriyet gazetesine verdiği röportajda tehdit ile adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiğini yazan Abdülkadir Selvi ve Elif Çakır, attıkları tweetler ile tepkilerini gösterdi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 18:53 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
"Okur tehdit ile adil yargılamaya engel"
"Okur tehdit ile adil yargılamaya engel"

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi ve Star Gazetesi Yazarı Elif Çakır, Twitter hesaplarından HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundular.

İbrahim Okur'un Zaman ve Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda kullandığı ifadelerle ilgili suç işlediğini ve tehdit ile adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiğini yazan Selvi ve Çakır'ın tepkisi çok sert oldu.

HSYK 1. Daire Başkanı Okur, verdiği röportajda "'Paralel yapı' operasyonu' şimdilik sadece Emniyet mensuplarını kapsıyor. Ancak savcı ve hâkimlere de uzanacağı konuşuluyor. Anayasa'da hâkim ve savcılarla ilgili kovuşturma izni yetkisi HSYK'ya veriliyor. HSYK yasasında ise 3. Daire'nin kararı ve HSYK Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı'nın izni aranıyor. Son düzenlemenin ardından 3. Daire 'İzin verilmesin' dese bile Adalet Bakanı tam tersi yönde karar verebilir. Bu durumda, 'paralel yapı' operasyonu kapsamında savcı ve hâkimlerin kovuşturulmasına HSYK 3. Daire'nin olumlu ya da olumsuz adım atması yeterli görülüyor. 3. Daire söz konusu yargı mensupları hakkındaki soruşturmayı engelleyemiyor ancak geciktirebilir." ifadelerini kullandı.

İŞTE SELVİ'NİN TWEETLERİ:
İŞTE ÇAKIR'IN TWEETLERİ:

10 yıl önce