|

Olay doğruysa Başbuğ gider

CHP lideri Baykal, Habertürk'te Fatih Altaylı'ya konuştu: Belge doğruysa Başbakan gereğini yapmalı. Altaylı, “Doğruysa Genelkurmay Başkanı emekli mi edilmeli” diye sorunca Baykal “Evet” dedi

00:00 - 19/06/2009 Cuma
Güncelleme: 11:53 - 19/06/2009 Cuma
Yeni Şafak
Olay doğruysa Başbuğ gider
Olay doğruysa Başbuğ gider

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Deniz Baykal, Taraf'ın “AKP ve Gülen'i Bitirme Planı” başlıklı haberine konu olan belgenin doğru çıkması durumunda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı'nı emekliye ayırması gerektiğini söyledi.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, CHP Genelbaşkanı Deniz Baykal, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Baykal, “İrticayla Mücadele Eylem Planı” adlı belgenin doğru olması durumunda Başbakan'ın gereğini yapması gerektiğini söyledi. Fatih Altaylı, “Belge doğruysa Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ emekli mi edilmeli” diye sorunca Baykal, “Evet” dedi.

Baykal şöyle konuştu: “Eğer Genelkurmay'ın Harekat Dairesi'nin 3. bölümünde sorumlu bir albayın ve çalışma arkadaşlarının hiyerarşi, emir-kumanda söz konusu olmadan, kendi özel ilişkileriyle böyle bir ilişkinin içinde oldukları ortaya çıkar ise elbette bunlar bu davranışlarının yargı süreci içinde hesabını verirler ama Genelkurmay'ın bu kritik noktalarında bu anlayışla, böyle gevşek yaklaşım içinde hangi amaca nasıl hizmet edeceği belli olmayan insanların görev yapıyor olmasının ortaya çıkması da sükunetle, sessizlikle geçiştirilecek bir durum olmaz.”



15 yıl önce