|

Operasyonda geri adım atmak yok

Bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, paralel yapının emniyet kanadına yönelik düzenlenen operasyona ilişkin kararlılık mesajı verdi. Erdoğan, elde edilecek bilgiler çerçevesinde operasyonların yoğun şekilde devam edeceğini ve mücadelede geri atmanın söz konusu olmadığını söyledi

Behlül Çetinkaya
00:00 - 29/07/2014 Salı
Güncelleme: 23:43 - 28/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Operasyonda geri adım atmak yok
Operasyonda geri adım atmak yok

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, geleneği bozmadı ve Ramazan Bayramı'nın ilk gününü İstanbul'da geçirdi. Sabah Kısıklı'daki evinden bayram namazını kılacağı Fatih Camii'ne giden Erdoğan'ı namaz çıkışında cemaat tezahüratlarla karşıladı. Fatih Sultan Mehmet'in türbesini de ziyaret eden Erdoğan, cami dışında bekleyen basının karşısına geçti. Gazetecilerin bayramını kutlayan ve bayram dileklerini ileten Erdoğan sorulara cevap verdi. Paralel yapı operasyonuyla ilgili bir soru üzerine 'Bu başlayan süreç elde edilecek bilgiler çerçevesinde daha da yoğun şekilde devam edecektir. Buradan geriye adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Bu bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir çalışmaydı' ifadelerini kullandı.

GEREKEN ŞEYLERİ SÖYLEDİM

Hakan Şükür ve İdris Bal gibi bağımsız milletvekillerinin nezarethanelerden hakim odalarına kadar girdiklerini söyleyen Erdoğan 'Adliye sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeler, resim çektirmeleri bunların hiçbirisi yasalar içinde yer alan konular değildir. Bunların hepsi suçtur. Anayasamızın 138. maddesi açıktır. Bunlara uygulanması gerekir. Siz hangi sıfatla olursa olsun yargı mensuplarını baskı altına alamazsınız' dedi. Şüphelilerin cep telefonu kullanmasına da değinen Erdoğan 'Şu anda birçoklarının elinde cep telefonunun olduğu haberini aldım. Adalet Bakanı'na gerekli şeyleri söyledim. Mafyanın çetelerin telefonu olduğunu biliriz de, paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların olması, kendi yazarlarının, bağımsız diye söylenen bağımlı vekillerin buraya gidip poz vermesi neyin ne olduğu bakımından çok önemli. Bunlar da eminim dosyanın içinde yer alacaktır' diye konuştu.

SAĞ KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Musul'da rehin alınan konsolosluk çalışanlarına ilişkin açıklamalarda da bulunan Başbakan, 'Oradaki kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak için belli hassasiyetleri gözetiyoruz. Bu hassasiyetleri kaybedersek kardeşlerimizin başlarına bir şey gelebilir. Gecikme ondandır' dedi. Irak ve Suriye'deki Türkmenlerin ihtiyaçlarının da Türkiye tarafından karşılandığını ifade eden Erdoğan, Irak'taki Türkmenlerin ihtiyaçlarının tamamına yakınını biz karşılıyoruz. Stratejik konularda desteğimizi veriyoruz' şeklinde konuştu.

GAZZE'DE SAVAŞ ALTINDA BAYRAM

Gazze yapılan ateşkese İsrail'in devamlı anlaşma dışına çıkmasından dolayı Hamas'ın inanmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, bir haftalık geçici ateşkes teklifi sunulduğunu ve insani yardımın Gazze'ye ulaşması için çalışma başlatılması teklif ettiklerini belirterek 'Sürekli olarak irtibat halindeyiz. Temennim odur ki bir kaç güç içerisinde bu ateşkes sağlanır ve buradaki ölümler son bulur' dedi.

Seçileceğine inanıyor musunuz?

Başbakan'a Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorular da soruldu. Bayramda akraba ziyaretlerinin ardından çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, bayramdan sonra 10 Ağustos'a kadar daha yoğun bir çalışma içine gireceklerini belirtti. Muhalefetin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'Yüzde 60 oy alacağım' ifadesinin de sorulduğu Erdoğan, 'Siz buna inanıyor musunuz? Bunların hepsini 10 Ağustos akşamı görürüz' dedi.

HALK BAŞKANINI SEÇECEK

Erdoğan, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçimi yapılacağını hatırlatarak, 'Önümüzdeki pazar değil, bir sonraki pazar inşallah milletimiz ilk defa halkın kendi oylarıyla kendi başkanını seçtiği bir seçimi yaşayacak. Bu seçim, milletimiz, ülkemiz için bir sıçramaya, bir uçuşa, adeta milat olmasını diliyorum. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, seçilmiş bir kabine, parlamento el ele, dayanışma içerisinde inanıyorum ki geleceğin Türkiyesini çok daha farklı bir şekilde hazırlayacaklardır' diye konuştu.

PKK DEĞİL PYD İLE ÇATIŞILDI

Hafta içi gerçekleşen, 3 askerin öldüğü saldırıyı Genelkurmay'ın PKK'nın yaptığını açıkladığı belirtilerek sorulan bir soru üzerine Erdoğan, 'PKK mi yoksa PYD mi? Orada bir yanlışınız var. Benim bildiğim PYD diye açıklandı. Biliyorsunuz, kuzey Suriye'de şu anda PYD ile IŞİD arasındaki yapılan bir mücadele var. Bu mücadele neticesinde Türkiye'ye sızma gayreti içerisinde olanların askerlerimize karşı böyle bir saldırısı oldu. Bizden 3 şehit olurken, karşı taraftan da 6 tane, bu noktada terörist etkisiz hale getirildi' dedi.

O aklı siz kendinize saklayın

İsim vermeden bazı köşe yazarlarına yüklenen Erdoğan, 'Bazıları kendilerine göre bazı ifadelerle bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı siz kendinize saklayın' dedi. Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınındaki 'İskele Sancak' programında gazeteci Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti: 'AK Parti'nin bugüne kadar yapmış olduğu, ortaya koymuş olduğu icraatlar, köşe yazarlarının verdiği nasihatlerle olmamıştır. Partimizin Merkez Karar Yönetim Kurulu vardır, MYK'sı vardır. Biz, 'ben'i yıktık, 'biz'i koyduk. Eğer biz olmasaydık bu hareket, buralara gelemezdi.'

Başbakan Erdoğan, bayram namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na giderek annesi Tenzile ve babası Ahmet Erdoğan ile kayınvalidesi Hayriye ve kayınpederi Cemal Gülbaran'ın mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

10 yıl önce