|

Oyunuzu demokrasiye verin

Aa
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 20:42 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Oyunuzu demokrasiye verin
Oyunuzu demokrasiye verin

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Pazar günü oyunuzu ülke için, millet için, gelecek nesiller için, özgürlükler için, daha ileri demokrasi için verin. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin dünya ile rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti devleti için verin" dedi.

Başbakan Erdoğan, 46. mitingini Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda gerçekleştirdi.

Miting alanına eşi Emine Erdoğan ile gelen Başbakan Erdoğan, alandakilere eşiyle beyaz ve kırmızı karanfiller attı.

Partisinin Tekirdağ milletvekili adaylarının tanıtımının ardından konuşmasına başlayan Erdoğan, son 4.5 yılda halkla el ele, gönül gönüle vererek büyük başarılara, hayırlı hizmetlere imza attıklarını belirtti.

Erdoğan, 3 Kasım 2002'de milletten aldıkları emaneti hakkıyla taşıyarak Türkiye'yi içine düştüğü derin girdaptan çıkarıp bugüne getirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin gelecekteki istikametini belirlemesi açısından son derece önemli tarihi bir seçim gününe doğru ilerlediklerini kaydeden Erdoğan, artık final haftasında olduklarını belirtti.

Erdoğan, "Milletine verdiği sözleri yerine getirmiş, krizden alıp Türkiye'yi düzlüğe çıkarmış bir iktidar olarak alnımız ak, başımız dik sizlerin huzurunuzdayız" dedi.

Bugün 46. ilde miting gerçekleştirdiklerini, her yerde bu coşku, aşk ve sevdanın bulunduğunu dile getiren Erdoğan, aklı selim sahibi herkesin yaşanan gelişmeyi gördüğünü ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin son 5 yıla yakın zaman içinde ekonomiden yönetime, sanayiden dış politikaya, ticaretten sağlığa kadar her alanda çok büyük işler başardığını, dünyanın da bu büyük atılımın adını "sessiz devrim"koyduğunu söyledi.

"OYUMUZU İSRAF ETMEYELİM"

Seçimlere 6 gün kaldığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:"Oy veriyoruz. Bu oy bizim neyimizdir? Namusumuzdur. Bu oyun değeri herhangi bir şeyle biçilir mi? Biçilmez, ama buna değer biçenler var.

Ben diyorum ki bu değer biçilmez, oyumuzu israf etmeyelim. Pazar günü oyunuzu ülke için, millet için, gelecek nesiller için, özgürlükler için, daha ileri demokrasi için verin. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti, dünya ile rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti için verin. Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı bizlere vasiyet ettiği, omecali gösterecek bir siyasi partiye verin.

Hortumcularla işbirliği halinde olanlara değil, hortumcuları ihya edenlere değil, bu ülkeyi delikli pula muhtaç edenlere değil, traktöre koyacak mazot bulamayan enerji bakanına değil, bu ülkede karneyle ekmek dağıtanlara değil, mazotu 1 YTL'ye indirenlere değil, mazotçulara hiç değil. Şehitlerimizin üzerinden oy devşirmek isteyenlere değil, sizin içinizden çıkanlara, sizinle beraber yatıp, sizinle beraber kalkanlara, bu ülkenin çehresini değiştirenlere, altyapısıyla, üst yapısıyla eğitim, sağlık, adalet ve emniyet sistemiyle, toplu konutuyla, dış politikadaki tüm atılımlarıyla bu ülkeyi ayağa kaldıran AK Parti'ye oy istiyorum sizden. "


"BU YUHLARI SANDIĞA GÖMÜN"

Başbakan Erdoğan, partililerin alandan ayrıldıktan sonra başka partilere oy vereceklerini bilseler de diğer kişilerin kapılarını çalarak onlara gerçekleri anlatmalarını istedi.

"Bizim görevimiz anlatmak. Verir veya vermez, anlatacağız" diyen Erdoğan, birçok gerçeğin bilinmediğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'de gecelik faizin yüzde 8 bin olduğu dönemin yaşandığını, o dönemde iktidarda MHP-DSP-ANAP Koalisyon Hükümetinin bulunduğunu kaydetti.

Alanda bulunanların "Yuh" diye seslenmeleri üzerine Erdoğan, "İsterseniz bu yuhları sandığa gömün. Burada söylemenize gerek yok"diye konuştu.


HİÇBİR ZAMAN İKTİDAR OLAMADIN, OLAMAYACAKSINDA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'nin Atatürk'ünpartisi" olduğunun söylendiğini belirterek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için, "Bunu söyleyen biri, diyebilir ki 'Atatürk senin gibi birisinin o partinin genel başkanı olacağını bilseydi partiyi de kurmazdı'. Batırdın bu partiyi rezil ettin" dedi.

Başbakan Erdoğan, Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen mitingdeyaptığı konuşmada, geçmiş koalisyon hükümeti döneminde 22 bankanın"hortumlanarak" Fon'a devredildiğini ve bu bankaların millete maliyetinin 40 milyar dolar olduğunu söyledi.

Alanda bulunanların "Bunlardan biri de Demirel'in yeğeni" sözlerine Erdoğan, "Bunların içinde ne ararsan bulursun. İsim vermek istemiyorum" karşılığını verdi.

Erdoğan, "O günün parasıyla 40 milyar dolar olan bu paranın hesabını sayın Bahçeli, merhum Ecevit ve sayın Yılmaz verdi mi?" diye sordu.

"İKİ MAZOTÇU ÇIKTI"

Erdoğan, o bankalardan birinin İmar Bankası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:"Şimdi o beyefendi 'mazotu 1 YTL'ye satacağım' diyor. Ah seni gidi mazotçu seni. . . Bir mazotçu da sayın Baykal. Yıllardır orada oturuyor.

İki mazotçu çıktı. Şu anda Türkiye'den kaçan o dürüst baban, kardeşin, bankanın içini boşalttı. 9 katrilyon ödedik İmarzedelere. Önce sen babanın borcu olan 9 katrilyonu bir öde de ondan sonra seninle 1 YTL'yi konuşalım. Sen nasıl dürüstsün? Dürüstlük adına senin konuşmaya yetkin var mı? Böyle bir hakkın var mı? 'Devletin malı deniz, yemeyen domuz 'mantığıyla yürüdünüz. Fakir gurebanın, tüyü bitmemiş yetimin haklarını bu ülkede çaldınız. Niye kaçıyorsunuz? Diyor ki 'kardeşimi sen niye çağırdın?' Ben senin kardeşini çağırmadım. Sen benden kaç kere yazılırandevu istedin de verdim mi? Kardeşin randevu istedi, kendisine verdik, geldi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak 'ben çağırmadım' diyorum.

Çağırmaya da ihtiyacım yok. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım, kasaba yönetmiyorum. 780 bin kilometre karelik Türkiye'yi yönetiyorum. Tabii bunlar alışmışlar. Bunlar pijamayla başbakan karşılamaya, pijamayla başbakan uğurlamaya alışmışlar. Artık öyle pijamayla karşılanan,pijamayla uğurlanan bir başbakan yok. Farklı bir kimlik meselesi bu. "

"AYAKTA SAĞLAM DURUYORUZ"

Başbakan Erdoğan, 40 milyar dolar borçla ilgili olarak geçen koalisyon hükümeti döneminde farklı bir adım atılmadığını dile getirerek, "Biz ümüklerini sıktık. Tavuğuna, kazına, koyununa varıncaya kadar satıyoruz ve milletin kasasına geri çeviriyoruz. Farkımız bu. Aynen bu süreç devam ediyor. Bu süreci sonuna kadar devam ettirmeye kararlıyız" dedi.

Erdoğan, 9 katrilyonun Trakya'nın altyapısına harcanması halinde bu bölgenin ayağa kalkacağını belirtti.

Şimdi kendilerine "Siz IMF'cisiniz" denildiğini dile getiren Erdoğan,"IMF bizimle mi başladı. 1959'da Türkiye IMF'ye gitti. CHP IMF ile masaya oturdu, Demokrat Parti, Adalet Partisi, ANAP, DYP hepsi masaya oturdu. Bizden önceki hükümet, MHP, DSP, ANAP, IMF ile iki kez stand-by anlaşması yaptı. Elimizde mektupları var. Mektupta sayın Bahçeli, Ecevit ve Yılmaz 'ne olur bize 33 milyar dolar borç verin, size çok minnettar kalırız' diyor. Siz busunuz. Ama AK Parti'nin böyle bir mektubunu gösteremezsiniz. IMF'den 23. 5 milyar dolar borçla devraldık. Şu anda Türkiye'nin IMF'ye borcu 8. 5 milyar dolar. Biz buyuz. Aynı çizgide Merkez Bankası rezervi 26 milyar dolardan şu anda 66 milyar dolara çıktı. Ayakta sağlam duruyoruz. Merkez Bankamız ve Hazine'miz sağlam"diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, şimdi DSP'nin CHP ile seçime girdiğini, geçmişte DSP'nin değirmenine su taşıyan MHP'nin şimdi de CHP ve DSP değirmenine milletin müsaade etmesi halinde su taşımaya hazırlandığını ifade etti.

Bir milletvekilinin gazeteye verdiği ilanda "CHP=MHP" dediğini, bundan çıkan anlamın da "al birini vur ötekine, yok birbirinizden farkınız"olduğu görüşünü dile getiren Erdoğan, "Bu oyunu biz daha ne kadar göreceğiz kardeşim? 'Siz ne yapmak istiyorsunuz' deme hakkımız yok mu? Ülkenin geleceğini yokluğa mahkum edemeyiz. O nedenle yere sağlam basacağız" diye konuştu.

"BUNLAR YA İP ATARLAR, YA İP ATLARLAR"

Başbakan Erdoğan, iktidara geldikleri dönemde devlet yüzde 63 faizle borçlanırken şimdi bu oranın yüzde 17. 8 olduğunu vurgulayarak, "Bunlarya ip atarlar, ya ip atlarlar" dedi.

Geçmiş koalisyon döneminde paraya her gün yeni bir sıfır eklendiğini, ancak göreve geldiklerinde '6 sıfırı atacağız' dediklerini ve buna 'enflasyon patlar' diyerek karşı çıkıldığını anlatan Erdoğan, "Hayır patlamaz' dedik. Tam aksine enflasyon çatlayacak. Çatladı mı? Enflasyonu yüzde 30'dan aldık, yüzde 8. 6'ya getirdik. Kim kazandı? Halkımız kazandı. Senin cebindeki paranın değeri kazandı. Alım gücün arttı" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin Atatürk döneminden sonra ilk defa 20 çeyrek üstüste 7.3'lük büyüme yakaladığını ve şu anda Türkiye'nin Avrupa'dabüyüyen ülkeler sıralamasında 6. olduğunu söyledi.

"BAYKAL HAZMEDEMİYOR"

Turizmde yaşanan gelişmeleri de anlatan Erdoğan, konuşmasını şöylesürdürdü:"Sayın Baykal bunları hazmedemiyor. Bir ilde konuşuyor, 'Bu AK Partililer altın dağıtıyor'. Size düştü mü? Size altın dağıtıldı mı? Diyorum ya, yalan 1 YTL'ye düştü ve bunun da daniskasını sayın Baykal yapıyor. Sayın Baykal dürüst değil. Diyorum ki, 'Sayın Erdoğan'ın başında olduğu AK Parti milletimin iradesini hiçbir maddi değere değişmez'. Sayın Baykal senin kılavuzların bunu bilmiyor. Ama şunubilin, kılavuzu karga olanın. . . Senin kılavuzun karga. Niye? Diyorum ki'eğer sen AK Parti'nin Türkiye'de oy karşılığı altın dağıttığını ispat edemezsen namertsin, müfterisin'. Bir siyasi parti iftira atmaz, dürüst olur. "Erdoğan, CHP Genel Başkanı Baykal'ın yaptığı bir şey olmadığını, bu nedenle de yaptıklarını anlatamadığını ifade ederek, şunları söyledi:"Bu ülkede çakılı bir kazığın yok ki bir hayrın yok ki. Çık de ki'Tekirdağ'a şunu yaptım, Edirne'ye şunu yaptım', yok. Yaptıkları tek şeyvar, 'AK Partililer laiklik karşıtıdır'. Sen benim laiklik karşıtıolduğumu nereden dayatıyorsun? Benim ağzımdan böyle bir şey mi duydun? Nereden çıkarıyorsun? 'Bunların gizli ajandasıdır'. Demek ki Baykal büyücülüğe de başlamış, niyet okuyuculuğuna başlamış. Sayın Baykal vazgeç bu işlerden. Bak bu milleti aldatamazsın. Bu ülkeyi bölmeye çalışma. Bu ülkede demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti noktasında benim vatandaşımın sorunu yok, ama senin sorunun var. Niye hazmedemiyorsun? Çünkü nereye el atsan, maalesef kuruyor. 'CHP Atatürk'ün partisi'. Bunu söyleyen biri, diyebilir ki 'Atatürk senin gibi birisinin o partinin genel başkanı olacağını bilseydi bu partiyi de kurmazdı'. Niye? Batırdın bu partiyi, rezil ettin. Hiçbir zaman iktidar olamadın, olamayacaksın da. Dürüst değilsin. Biz sizin cemaziyelevvelinizi de biliriz. "






17 yıl önce