|

Özal'ın verdiği sırrı kim açıklayacak?

Zehirlenerek öldürüldüğüne dair iddianame zaman aşımına bir gün kala kabul edilen merhum Turgut Özal'ın, ağabeyi Korkut Özal önemli kurmayı Mehmet Keçeciler'e verdiği sırrı açıklaması için çağrı yapıldı. Dönemim bakanlarından Ekrem Pakdemirli, "20 yıl sonra bu sırrı açıklamanın zamanıdır" dedi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 17/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 14:15 - 17/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Özal'ın verdiği sırrı kim açıklayacak?
Özal'ın verdiği sırrı kim açıklayacak?

Ölümünün 20. yılında dualarla anılan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğüne dair iddialar gündemden düşmüyor. Özal'ın vefat ettiği günün öncesinde katıldığı bir sergi açılışında içtiği limonata içerisine zehir konulduğu iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Mezarı açılarak otopsi yapılan ve Özal'la ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in, "Ergenekon" davası sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında hazırladığı iddianame zaman aşımı süresinin dolmasına bir gün kala (dün) kabul edildi. İddianamede emekli Tuğgeneral Ersöz'ün "Cumhurbaşkanı Özal'a suikast" iddiasıyla cezalandırılması istendi.

Turgut Özal döneminin bakanlarından Vehbi Dinçerler ve Ekrem Pakdemirli, Özal'ın önemli kurmaylarından Mehmet Keçeciler ve ağabeyi Korkut Özal'ı kendilerine emanet edilen sırrı açıklamaya çağırdı.

Dolaylı yoldan öğrendim

Kanal A'ya konuşan Dinçerler, Mehmet Keçeciler ve Korkut Özal'ın merhum cumhurbaşkanına yönelik suikastın perde arkasındaki ismi bildiklerini ve açıklamalarının zamanının geldiğini söyledi. Dinçerler, kendisinin de o ismi dolaylı öğrendiğini ancak açıklamasının doğru olmayacağını ifade etti.

Sırrı açıklamanın zamanı geldi

Turgut Özal'ın yakın çevresindeki eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli ise "20 yıl sonra bu sırrı açıklamanın zamanıdır' diye konuştu.

Programa katılan gazeteci Melik Duvaklı eski bakanları tanık olmasının Özal'a vefa borçları olduğunu belirtirken, gazeteci Arzu Yıldız: 'Doğu ekspresi romanındaki gibi herkes cinayeti kimin işlediğini biliyor ama kimse söylemiyor' dedi.

Söyledi ama söyleyemem

Mehmet Keçeciler, 2010 yılında yine aynı programda, Özal'ın suikastı kimin yaptırdığını söylediğini, ona söz verdiği için bunu mezara kadar saklayacağın açıklamıştı.


11 yıl önce