|

Paralel medya gazetecileri hedef gösterdi

Paralel medya gözaltı operasyonlarının ardından Zaman.com.tr'de Yeni Şafak Yazarı Cem Küçük ve Adliye Muhabiri Cihat Arpacık isimleri de verilerek hedef gösterildi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 22/07/2014 Salı
Güncelleme: 15:10 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Paralel medya gazetecileri hedef gösterdi
Paralel medya gazetecileri hedef gösterdi

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu bazı illerde başlatılan "paralel yapı" operasyonu kapsamında emniyet mensubu bazı kişiler gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında polis memurlarının da bulunduğu, 200'e yakın adreste arama yapıldığı öğrenildi.

Paralel yapıya çalışan bir emniyet mensubu günler öncesinden büyük bir gizlilikle hazırlanan gözaltı operasyonunu yine paralel medyanın yayın organlarına sızdırdı. Paralel yapı medyası Operasyon öncesi yaptıkları haberlerle algı yönlendirmesi yaparak müdahaleyi itibarsızlaştırmaya çalıştı.

Sızdıran memur gözaltında

"Operasyondan önce gözaltına alınacak şüphelilere bilgi sızdırdığı" iddiasıyla gözaltına alınan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde görev yapan Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir polis memuru de sağlık kontrolünden geçirildi.

Paralel medya gazetecileri hedef gösterdi

Gözaltılar sonrası algı yönetme çabası içerisinde haberlerine devam eden paralel medya bu sefer de gazetecileri hedef gösterdi.

Zaman.com.tr'de, Kendilerinin ve bugun.com.tr'nin sızan bilgileri saatler öncesinden duyurduğunu inkar edercesine, "Gece 1.30 sularında Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasını yürüten polislere yönelik yapılan operasyonu, ilk olarak hükümete yakın gazetelerde çalışan muhabirler duyurdu" denildi.

Meslekleri icabı, işleri gereği haber akışını sağlamak olan muhabirler hedef gösterildi. Olayın ilk duyulması anından itibaren olayları an be an aktaran TV Net'e bağlanan Yeni Şafak yazarı Cem Küçük ve Adliye Muhabiri Cihat Arpacık'ın isimleri de haberde yer alarak mesnetsiz iddialarda bulunuldu.


10 yıl önce