|

Partilerin bayram gündemi Gazze

Siyasi partilerin genel merkezleri, bayramın ikinci günü bayramlaşma ziyaretlerine sahne oldu. Tüm partilerin gündemi bayramda da Gazze''deki katliamdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, cahiliye döneminde bile bu denli şiddet yaşanmadığını ifade ederken, CHP''li Halıcı, partilerin birlikte çalışmasının önemine vurgu yaptı

Ankara
00:00 - 30/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:37 - 29/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Partilerin bayram gündemi Gazze
Partilerin bayram gündemi Gazze

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar dün gerçekleşti. AK Parti''yi ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ve beraberindeki CHP PM üyeleri Gaye Uskuer ile Umut Akdoğan ziyaret etti. AK Parti''de ise heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, MKYK üyesi Mehmet Muş, İstanbul Milletvekili Meryem Göka, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk karşıladı. Halıcı, kendilerini kabul ettikleri için Kapusuz ve heyetine teşekkür ederek, ''Bu güzel bayram günü, güzel bir alışkanlık, partilerin birbirini ziyaret etmesi. Hepimiz sonuçta bütün partiler Türkiye''nin iyiliği için bir şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz. Zaman zaman farklılıklarımız olabilir düşüncelerimizde ama bunu çok gergin ortama taşımamak aslında bütün vatandaşlarımızın dileğidir'' dedi.

MİLLET DOSTÇA GÖRÜNTÜ İSTİYOR

Kapusuz da, CHP camiası ve milletin bayramını tebrik ettiğini belirterek, şunları kaydetti: ''Bireysel olarak insanların çektiği şiddet ve zulümler var. Bunların bu bayramlar münasebetiyle, üzüntüyle karşılanması, telin edilmesi ve hatırlanmasında da yarar var. Elbette partilerimizin bu güzel geleneklerinin devam etmesi bizim de çok memnun olduğumuz husus. Milletimiz bizi sürekli bazı konularda fikirleri farklı olduğu zaman tartışan değil beraber de olan, beraberliklerini millet önünde rahatlıkla dostça sergileyebilen görüntüleri arzu etmektedir. Bayramlar da buna vesile olmaktadır.'' AK Parti''yi, CHP ve MHP heyetlerinin ardından, sırasıyla HDP, SP, BBP, DSP, DP ve HÜDAPAR heyetleri ziyaret etti.

Cahiliyede bile böylesi yaşanmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Filistin''in Gazze''ye yönelik saldırılarıyla ilgili, ''Çocukların, kadınların, yaşanan bu hunharca saldırılarla nasıl öldürüldüklerini dünyanın önünde maalesef insanlık ölmüşcesine izliyoruz'' dedi. Cahiliye dönemi olarak kabul edilen insanlığın çok vahşice geçirdiği dönemlerde bile belirli dönemlerde, kutsal günlerde, savaşın ve öldürmenin olmadığına işaret eden Kapusuz, ''Maalesef çocukların, kadınların, yaşanan bu hunharca saldırılarla nasıl öldürüldüklerini dünyanın önünde maalesef insanlık ölmüşcesine izliyoruz'' ifadesini kullandı. HDP Mardin Milletvekili Erol Dora da, Filistin ve Irak''taki olaylara değinirken, ''Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın başka yerlerde savaş ve çocuk ölümleri olurken tabi biz buruk bayramlar kutluyoruz.'' dedi.

Hukuk ve adalet ayaklar altında

AK Parti heyetini kapıda karşılayan CHP''li Seyhan Erdoğdu, Ortadoğu coğrafyasının kana bulandığı, hukuk ve adaletin ayaklar altına alındığı buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın''dan oluşan heyet, CHP''ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu. Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, ''Ne yazık ki bu bayram buruk bir bayram. Ortadoğu coğrafyasının kana bulandığı, hakkın, hukukun, adaletin ayaklar altına alındığı; çoluk, çocuk, genç, yaşlı demeden insanların katledildiği acı günler yaşıyoruz'' dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül de başta Filistin ve Gazze olmak üzere Irak ve Suriye''de yaşananlara değinerek, ''Bu kan ve vahşet hem bölgeyi hem de bütün dünya barışını tehdit ediyor'' dedi.

Kutsal günde kan akmasın temennisi

AK Parti, CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri, HDP''ye Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyarette bulundu. HDP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen ile Parti Meclisi (PM) Üyeleri Ahmet Karataş ve Ayşegül Çetin''in karşıladığı konuklara çikolata, kolonya ve çay ikram edildi.

BARIŞ İÇİN YENİ SAYFA AÇILSIN

Partiye ilk ziyaret, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fatma Berber Ayten ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Ahmet Sarıduman tarafından yapıldı. Gül, ziyarette bayramın hem Ortadoğu hem ülke barışı açısından yeni sayfanın açılmasına vesile olmasını diledi ve ''Kan akmasın, bayramlar bayram havasında geçsin istiyoruz'' dedi. Ayhan Bilgen de Gazze, Irak ve Suriye''ye dikkat çekerek, bunların herkesi kaygılandıracak nitelikte olduğunu belirtti.


10 yıl önce