|

Rastgele

Cumhurbaşkanı Gül'ün Karadeniz ziyareti renkli görüntülere sahne oldu. Gül'ün, Ordu'da konakladığı deniz kıyısındaki otele tekneleriyle yanaşan 15 balıkçı, sevgi gösterilerinde bulundu. Gül de kentten ayrılmadan önce balıkçı barınağında balıkçılarla sohbet etti. Gül Giresun'da ise kemençe çaldı, kivi topladı.

Aa
00:00 - 24/11/2013 Pazar
Güncelleme: 21:00 - 23/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Rastgele
Rastgele

Yurt gezilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu'dan sonra geçtiği Giresun'da Valiliği ziyaret etti. Gül, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soruya Gül, 'Büyük fırsat tabii kaçıyor. Çok gecikilmiş oldu. Aslında geçen Meclis'te de bir anayasa yapılabilirdi. Bu Meclis'te de toplumun çok büyük bir arzusu var, bütün siyasi partilerin arzusu var' yanıtı verdi. Temel konularda siyasi partilerin çok ayrı düştüğü kanaatinde olmadığını dile getiren Gül, şöyle devam etti:

UMARIM GERÇEKLEŞİR

'Maalesef gerçekleşemedi. İnşallah ileride bu fırsat olur. Anlayışlarımız değişirse, metinlerimiz farklı da olsa daha geniş vizyonda davranabiliriz. Umut ederim ki ileride gerçekleşir.'

BİR ELMANIN İKİ YARISIYIZ

Türkiye ve Mısır'ın Akdeniz'de bir elmanın adeta iki yarısı gibi olduğunu vurgulayan Gül, 'Akdeniz'in güneyine baktığımızda Mısır gibi büyük bir devlet, kuzeyine baktığımızda Türkiye gibi büyük bir devlet vardır. Şüphesiz ki tabii Mısır'da olup bitenlerden çok üzüldük, bunu açıkça da paylaştık. Ümit ediyorum ki ileride bütün bunlar tekrar rayına oturur' dedi.

Fındık Araştırma Enstitüsü ve Giresun Üniversitesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, istasyon bahçesinde yetişen kivilerden topladı.
Elleriyle kivi topladı

Cumhurbaşkanı Gül, Giresun Valiliği önündeki konuşmasının ardından Çanakçı İlçesi'ne bağlı, Kuş Köyü'nden gelen ve kendisini 'kuş diliyle' selamlayan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra Gül'e, ön ve arka yüzünde gül işlemesi bulunan el yapımı kemençe hediye edildi. Fındık Araştırma İstasyonu ve Giresun Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden Gül, istasyon bahçesinde yetişen kivilerden topladı. Gül, kivileri yanındaki bir çocuğun sepetine koydu. Gül, kivi toplarken kullandığı makası göstererek, 'Bunlarla kolay. Eskiden bunlar yoktu. Zor değil kolay' ifadelerini kullandı.

Gül'e balıkçı sürprizi

Gül'ün, gece Ordu'da konakladığı deniz kıyısındaki otele tekneleriyle yanaşan 15 balıkçı siren çaldı. Otel odasının penceresini açan Gül, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, fındığın başkentine hoş geldiniz' yazılı pankart açan balıkçıları selamladı. Gül, kentten ayrılmadan önce balıkçı barınağına giderek, balıkçılarla bir süre sohbet etti. Ağ yapımı hakkında bilgi alan Gül, birkaç ilmek ağ ördü. Gül, satılan balıkları da inceledikten sonra Giresun'a hareket etti. ORDU - A.A

10 yıl önce