|

Sadece amblemleri farklı CHP eşittir MHP

Başbakan Erdoğan, CHP'nin Baykal gibi lideri olmasının AK Parti'yi güçlendirdiğini, MHP'nin de kavgadan beslendiğini söyledi. İki partinin birbirine çok benzediğini anlatan Erdoğan, “Sadece amblemleriyle isimleri farklı, CHP=MHP” dedi

İsmail Zelvi
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:46 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Sadece amblemleri farklı CHP eşittir MHP
Sadece amblemleri farklı CHP eşittir MHP

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'a seslenerek, “CHP senden kurtulsun ama ben senden memnunum. Senin gibi bir anamuhalefet liderinin varlığı AK Parti'nin gücünü arttırıyor” dedi. Türkiye'nin en büyük miting alanlarından biri olarak kabul edilen Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Alanı'nda yaklaşık 1 milyon kişiye hitap eden Erdoğan, tezahüratlar yüzünden uzun süre konuşmasına başlayamadı. Alanın hınca hınç dolması ve vatandaşların coşkusundan etkilenen Erdoğan, bu tablo karşısında duygulanmamanın imkazsız olduğunu söyledi.

Kocaeli mitinginde olduğu gibi İstanbul mitinginde de CHP lideri Baykal'a yüklenen Erdoğan, “Göreve geldiğimizde Türkiye'nin geliri 180 milyar dolarken, şimdi 400 milyar dolar. Sayın Baykal, eline diline dursun bunu nasıl görmüyorsun? Sayın Baykal yiğit ol yiğit. AK Parti altın dağıtıyor, güya sünnetlere gidiyormuşuz, sünnet çocuğu diyormuşuz ama çocuklar 18 yaşındaymış. İspat edemezsen namertsin, müfterisin” diye konuştu.

ŞEHİT CENAZESİNDE NİFAK TOHUMLARI

MHP'yi de şehitler üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışmakla suçlayan Erdoğan, şunları söyledi: “Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenler var; hele bir tanesi şehit cenazelerini bu işe alet ediyor. Cami avlularını oy avcılığı mekanı olarak görüyor. Birlik beraberlik mekanında ayrılık tohumları ekiyorlar. Bizim dinimizde cenazede sükunet esastır. Bu anlayışa yolları kapayalım. Bunlar parlamentoya girdiği zaman da kavgadan nemalanıyor; aynı şekilde Demirel de krizden. sadece amblemlerle isimler farklı yoksa CHP eşittir MHP.”

Sen hep CHP'nin başında kal Baykal

Baykal'ın milleti yanlış yönlendirdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi yeni bir yalanı daha var. Bugün gazetelere ilanlar vermiş, devletin borçlanma faizini yüzde 19 küsur reel faiz olarak gösteriyor. İşte yakalandı. Zavallı, reel faizin ne olduğunu bilmiyor. Reel faiz, şu anda 100'de 10'un altındadır be zavallı, bundan da haberin yok. İki koyun gütmeyenden bu ülkeye Başbakan olmaz. Başka bir yalan da 'Türkiye'nin şu anki borcu 400 milyar doları aşmış'; şeddeli bir yalan. Ayıptır, insaftır senin ne biçim kılavuzların var? Bu kargalardan kurtul ama önce CHP senden kurtulsun. Ben senden memnunum çünkü senin gibi birinin varlığı, AK Parti'nin gücünü arttırıyor. Yaşı 70'e gelmiş işi gücü iftira."

TERÖR AĞAR DÖNEMİNDE ZİRVE YAPTI

Erdoğan, "Baykal şimdi, 'CHP Atatürk'ün partisidir ona hakaret ediyorsunuz' diyor. Saygısızlık yapma, Atatürk üzerinden geçinme. Atatürk rahmetli oldu, Türk lirasının üstüne İnönü'nün resmini koydunuz, pullardan Atatürk resmini kaldırdınız" ifadelerini kullandı. Terörle mücadele konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Erdoğan,"Çıkıyor mesela Sayın Ağar, 'bu işi sıfırlarım' diyor. Bu iş lafla olmaz. Sen emniyet müdürü iken 2 bin 300-2 bin 400 şehit vermişiz. Zirve yapmış. İçişleri Bakanlığı da yaptın. Biz bu sayılara gelmedik" diye konuştu.

Miting alanına denizden geldiler

AK Parti'nin Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Alanı'nda gerçekleştirilen İstanbul mitingine vatandaşlar kara yolundan ulaşamayınca deniz yolunu kullandı. Yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığı mitingde vatandaşların bir kısmı, Başbakan Erdoğan'ı dinlemek için teknelerle kıyıya geldi. Erdoğan'ın konuşma yaptığı sahnenin önünde yer kapmak isteyen çok sayıda partili, erken saatte alana geldi. Alanın değişik noktalarında seyyar tuvaletler oluşturuldu. 10'dan fazla kamyonla getirilen su ve kaşarlı sandviç ile güneşten korunmak için binlerce şapka partililere dağıtıldı. TCDD'den kiralanan 'AK Tren'ler vatandaşları, Kazlıçeşme Meydanı'na taşıdı.

İŞTE ER MEYDANI

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme Mitingi'nden sonra Kanal 24'te katıldığı programda gazeteci Şamil Tayyar ve Ardan Zentürk'ün sorularını cevaplandırdı. Kazlıçeşme Mitingi'ne 1 milyonu aşkın bir katılım olduğunu, Çağlayan meydanının Kazlıçeşme'nin üçte biri olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kazlıçeşme'de yaptığımız miting, diğerlerinden çok farklı ve çok daha fazla katılımla oldu” dedi. Erdoğan, kendisini TV'de tartışmaya çağıran Baykal'a da miting meydanlarını adres gösterdi. Erdoğan, “(Er meydanı) diyen Baykal, bunun anlamını bilmiyor. Çık o meydana seni bir göreyim. Hani Tandoğan, Çağlayan, İzmir mitingleri parti mitingi değildi. Seninle aynı programa çıkmam çünkü senin sorunun meşruiyet sorunu. Ben sana o meşruiyeti kazandırmam” diye karşılık verdi.

GÜL'ÜN ADAYLIĞI HALA MASADA

Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin soruları da cevaplandıran Erdoğan, “Abdullah Gül'ün adaylığı hala masada. Bu konuda takdir kardeşim Abdullah'ındır” diye konuştu. Son dönemde tırmanan terör olayları konusunda da Baykal'ı şehitler üzerinden rant sağlamakla suçlayan Erdoğan, “Şehit sayımız 71, bu 72 olsaydı zil takıp oynayacak mıydı? Şehitlik kutsal bir olay, fakat şu bir gerçek ki 1158 insanımız senin döneminde şehit olmuş“ dedi. Başbakan, CHP lideri ile polemik konusu olan saati hakkında da şu açıklamada bulundu: “Sayın Baykal benim 60 bin dolarlık saat taktığımı söylemiş. Gelsin 15 bin dolara vereyim. 10 bin dolara da fit olurum. O da kazansın, ben de...“

Erbakan'a üzülüyorum

Erdoğan, Necmettin Erbakan'ın kendisine yönelik eleştirilerine üzüldüğünü söyledi: “Tek üzüntüm şudur: O konuşmalarında o denli hakaretler var ki, bütün bu hakaretler karşısında 80 yaşını devirmiş olan Sayın Erbakan'a ben bunları yakıştırmadığım için cevap vermiyorum. Sen bir taraftan sandalyeyle dolaşacaksın, bir taraftan çeşitli hastane raporları, şunlar, bunlar, filan, falan çıkarıp göndereceksin. Bırakın da artık yetiştirdiğin gençler var. Bunlar yapsın.”

17 yıl önce