|

Şahin'den kadın yöneticilere çalışma yemeği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Artık 'Kadın şunu yapabilir, bunu yapamaz' diye bir şey yok. Fırsat eşitliğini verdiğiniz zaman her şeyi yapabilen güçlü bir irade, azim ve kararlılık var'' dedi.

Aa
00:00 - 25/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:21 - 25/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Şahin'den kadın yöneticilere çalışma yemeği
Şahin'den kadın yöneticilere çalışma yemeği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,, Bakanlıkta bazı şirketlerin üst yöneticileriyle çalışma yemeğinde bir araya geldi. Etkinliğin açılışında konuşan Bakan Şahin, takım çalıştırmayı başaran, duygusal zekasını kullanan ve empatiyi tabana yayabilen yöneticilerin kurumsal olarak öne çıktığını belirtti.

Kadınların yapılarının buna uygun olduğunu dile getiren Şahin, ''Yeni dönem bizim dönemimiz olacak ve bu dönemde başarı hikayelerimiz çoğalacak'' diye konuştu.

Toplantıya katılan kadınların büyük bölümünün iş hayatlarında birçok ilki başardığını ifade eden Şahin, kendisinin de siyasete atılmadan özel sektörde çalıştığını hatırlattı. Üniversiteden mezun olarak Gaziantep'e döndüğü gün bavulunu bırakmasının hemen ardından iş bulma kurumuna gittiğini ve işi bularak eve geldiğini anlatan Şahin, iş yaşamına ilişkin bazı bilgileri de paylaştı.

''Kadından mühendis olur mu'' algısıyla mücadele ettiğini dile getiren Bakan Şahin, ''Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor, hiçbir şey tesadüf de değil'' dedi.

''Ya tırnaklarıyla gelme var ya da aileden gelen gücü daha yukarı götürme gibi üzerinde büyük bir sorumluluk da var. Bu da çok kıymetli ve çok önemli. O kadar emeği daha yukarı taşımanız gerekiyor. Onun getirdiği büyük sorumluluk da emanet de var. Bunları hepsi çok kıymetli. Bu masada paranın, sanayinin başındaki kadınlar var. Artık 'Kadın şunu yapabilir, bunu yapamaz' diye bir şey yok. Fırsat eşitliğini verdiğiniz zaman her şeyi yapabilen güçlü bir irade, azim ve kararlılık var. Bunu görünür kılmamız gerekiyor. Kadın üst yöneticilerin yer alması dünya ortalamasında yüzde 8. Avrupa Birliği'nde yüzde 9, ABD'de yüzde 5, Türkiye'de yüzde 12. Çok başarılı olduğumuz akademide, profesör ve doçent sayısında dünya ortalamalarının çok üzerindeyiz, üst yöneticilerde de çok üzerindeyiz. Güçlü toplum bu şekilde olacak. Güçlü toplum olmadan da hiçbir hedefe ulaşamayacağız. Dünyanın en büyük onuncu ekonomisi olmak için bu gücümüzü daha da görünür, daha da güçlü kılmamız gerekiyor. Bizden sonrakiler için de bu hikayelerimizi bir ilham kaynağına dönüştürüp, hepimizin öğreneceği çok şey var. Hepimizin dinlediğimiz zaman her hayattan öğreneceği tecrübeler var, aslında başarı da oralarda gizli. Hep ayrıntılarla yakalanıyor başarılar.''

Kendisinin Gaziantep'in ilk kadın milletvekili, bölgesinin ise ilk kadın bakanı olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, ''Bu o kadar büyük bir onur ve şeref, o kadar büyük bir sorumluluk ki başarmamak gibi bir lüksümüz yok, bizden sonrakiler için başarmak zorundayız'' diye konuştu.

 Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek'in kadına yönelik çalışmalar hakkında sunum yaptığı toplantıya, General Electric Üst Yöneticisi Canan Özsoy, Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz, Avivasa Yönetim Kurulu Üyesi/Genel Müdür Meral Eredenk, Borusan Oto Servis Genel Müdürü Tijen Çıdam, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur, Master Card Europe Güney Doğu Avrupa Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı/Satış Müdürü Yasemin Bedir, Citibank Üst Yöneticisi Serra Akçaoğlu, Kadıköy Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Buket Pilavcı, Pricewaterhouse Coopers Üst Yöneticisi Cansen Başaran Symes ve Doğan Gazetecilik ve Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner'in yanı sıra Bakan Yardımcısı Aşkın Asan da katıldı.


11 yıl önce