|

Şahin'in avukatı Radikal'i yalandı

Cihan
00:00 - 17/02/2009 Salı
Güncelleme: 16:02 - 17/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Şahin'in avukatı Radikal'i yalandı
Şahin'in avukatı Radikal'i yalandı

Ergenekon tutuklusu İbrahim Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, Radikal gazetesinde çıkan ve Şahin'e ait olduğu öne sürülen ifadelerle ilgili Murat Yetkin'in "İfadeleri avukatından aldık" iddiasını yalanladı.



Avukat Kibar, Şahin'in Demas (hafıza kaybı ile ilgili) hastalığı nedeniyle Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiğini ve bu hastalığıyla ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor isteyeceklerini söyledi.



Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Basında çıkan ifadeleri kendisinin dağıtmadığını öne süren Kibar, "Ergenekon terör örgütü soruşturması çerçevesinde gözaltına alınarak tutuklanan müvekkilim İbrahim Şahin'e ait olduğu iddia edilen ifade tutanağı Radikal gazetesinin 11 ve 12 Şubat 2009 tarihli nüshalarında yayımlanmıştır. Bilahare CNN Türk'te Murat Yetkin bu ifadeleri İbrahim Şahin'in avukatından aldıklarını beyan etmiştir. İbrahim Şahin'in avukatı benim." diye konuştu. İfade tutanaklarının imzalı nüshasının avukatı olarak kendi elinde bile olmadığını söyleyen Kibar, "Savcılık tarafından gizlilik gerekçesiyle verilmemiştir. Müvekkilim, kendisine ait olduğu iddiasıyla yayınlanan bu ifade tutanaklarını da yalanlamaktadır. Hal böyle iken, Murat Yetkin'in, benden aldıklarını iddia ettikleri belgeyi yayınlamaları, şahsımın, müvekkilim İbrahim Şahin'in ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tahkir ve tezyif edilmesine sebep olmuştur. Zaten TSK da bu hareketi karşılıksız bırakmamıştır." dedi.Terör örgütleriyle hiçbir ilgisi bulunmadığını iddia ettiği müvekkilinin üzerinden rahatsızlığı da fırsat bilinerek tertip kurulduğunu ileri süren Kibar şu açıklamayı yaptı:



"Böylece davanın Susurluk hadisesine indirgenmeye ve gerçek suçluların gizlenmeye çalışıldığını üzüntüyle müşahede etmekteyim. Müvekkilimin gözaltına alınmasından bu yana büyük bir özenle tüm medya mensuplarına eşit mesafede durmaya çalışıyorum. Medya üzerinden değil adalet mekanizması üzerinden müvekkilimi savunuyorum. Asılları bile bende değilken hangi belgeyi kime verebilirim? Ne Murat Yetkin ne Radikal muhabiri ne de başka bir muhabire herhangi bir belge vermedim, bu yalandır, iftiradır. Adı geçen şahıs bu iftiralarının hesabını mahkeme önünde verecektir. Ayrıca müvekkilimin cezaevinde tutulduğu süre zarfında hayatını kaybetmesi ve sağlık durumunun kötüye gitmesi durumunda bundan kimler sorumlu olacaktır? Müvekkilimin ifade vermesi de Demas hastalığı nedeniyle geçerli değildir."Avukat Kibar, müvekkilinin Demas hastası olması nedeniyle 2 gün önce hastaneye sevk olduğunu söyledi. Şahin'in bugün kulak rahatsızlığı nedeniyle Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüğünü belirten Kibar, Şahin'in Adli Tıp Kurumu'na sevkini isteyeceklerini ifade etti.



Avukat Kibar ayrıca, "İbrahim Şahin ailesi olarak Türkmen Şahin, Serpil Şahin, Ayşe Şahin ve Ömer Şahin" imzalı bir açıklamayı da basına dağıttı. Şahin ailesi tarafından yapılan açıklamada, 7 Ocak'ta Kozyatağı'ndaki evlerinde arama yapıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, "Yapılan aramada aldıkları belgeler, çoğunun içi boş olan defterler ve çoğu film olan CD'ler ayrıca evde bulunan ruhsatlı silahlar ve bir adet dizüstü bilgisayar alınmıştır. Arama sırasında hiç kimseyle konuşma ve görüşme imkanı tarafımıza tanınmamıştır. Toplu halde değişik odalardan çıkartılan belge olduğu iddia edilen kağıtlar yine toplu halde imzalatılıp torbalara konmuştur. Birer örnekleri ve kopyalarını istediğimiz halde tarafımıza kesinlikle verilmemiştir. Sorgu sırasında mühürlerin avukatımız eşliğinde açılacağı söylenmiştir. Ancak henüz sorguya bile başlanmadan yazılı ve görsel basında İbrahim Şahin'in evinde kroki çıktığı ve aramalar yapıldığı duyurulmuş olup kazılar canlı yayında gösterilmiştir." denildi.

15 yıl önce