|

Sakın ha camileri ihmal etmeyin

CHP lideri Baykal, 29 Mart'ta seçilen belediye başkanlarına "İbadet yerlerine sahip çıkın. Camilere, cemevlerine, kiliselere lütfen saygı gösterin" talimatı verdi.

Ankara
00:00 - 19/04/2009 Pazar
Güncelleme: 01:57 - 19/04/2009 Pazar
Yeni Şafak
Sakın ha camileri ihmal etmeyin
Sakın ha camileri ihmal etmeyin

CHP lideri Deniz Baykal, partisinden seçilen belediye başkanlarına seslendi. "İbadet yerlerine sahip çıkın. Camilere, cemevlerine kiliselerine lütfen saygı gösterin" dedi. Deniz Baykal, parti genel merkezinde il başkanları, büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları, milletvekilleri, MYK ve PM üyelerini topladı. Toplantının açılışında konuşan Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde seçilen belediye başkanlarını kutladı.

LÜTFEN SAYGI GÖSTERİN

Belediye başkanlarına talimatlar veren Baykal, "Türkiye'nin gelmiş geçmiş birikimlerini, farklı inançlarını saygıyla karşılayın. Kendi kendimizle kavgaya hiçbir şekilde öncülük yapmayalım. Sakın ha gelmiş olan belediyelerimiz bu konularda insanlarımızı üzecek kararlar almamalıdırlar. Camilere, mescitlerine, bütün inanç gruplarının kutsal mekanlarına, herkesin ibadethanelerine, cemevlerine kiliselerine lütfen saygı gösterin. Orası kamusal bir alandır. Orada kamusal bir ihtiyaç karşılanmaktadır ve her insanın bulunduğu yer belediyenin problemidir. Temizliğine bakımına badanasına oradaki insanların ihtiyaçlarına sahip çıkmalıdır" diye seslendi.

SOKAK İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRMEYİN

Belediye başkanlarına "Sokak, meydan isimlerini değiştirme çabası içine girmeyin" diye tavsiyelerde bulunan Baykal, "Eğer bir yere isim verecekseniz yeni eser yapın, oraya isim verin. Kendinizi tatmin etme yoluna gitmeyin. Çalışan kadın sayısı hızla azalıyor. Kadınların çalışabilmeleri için çocuklarına bakılacağı kreş açın. Öğrenci yurtları Türkiye'nin geleceğinin bağlı olduğu ana noktadadır. Yurtlar açın. Yurt açanlara ilgi gösterin Türkiye nüfusu giderek yaşlanıyor. Yaşlılar için huzurevi açın. Onları hayata bağlayacak geziler düzenleyin. Onları sosyal hayata çekmeye çalışın.

Su, elektrik, deterjan ve zaman ayırma sorununu çözmek için vatandaşların gelip çamaşırlarını yıkayabileceği çamaşırlar açmanız çok kolayca mümkündü" diye konuştu


Avukat için suç duyurusu

Ankara Barosu avukatlarından Murat Araç, Süleyman Sallı ve Mehmet Emin Küçük, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmayla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkına suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Baykal'ın, 14 Nisan 2009 tarihinde, Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Bu uygulamalar hiç şüphe yok bir darbedir Daha da acısı bu bir savcılık darbesidir' şeklinde ifadeler kullandığı kaydedildi. Dilekçede, 'Baykal'ın, beyanlarıyla Anayasa'nın 2. ve 138. maddeleri, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 4. maddesi ile TCK'nın 277. ve 288. maddelerinde düzenlenen hükümleri ihlal ettiği ve yargı bağımsızlığını adeta yok saydığı' belirtildi.




15 yıl önce