|

'Sana bu millet başbakanlık vermez, o işi geç'

Başbakan Erdoğan, "CHP lideri Baykal için bu millet sana başbakanlık vermez" dedi

EDİRNE (AA)
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
'Sana bu millet başbakanlık vermez, o işi geç'
'Sana bu millet başbakanlık vermez, o işi geç'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Edirne Selimiye Meydanı'nda düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi.





'BU MİLLET BUNLARI YUTMUYOR'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, artık vatandaşların hastanelere yeşil kart yerine nüfus cüzdanıyla gidebileceğini söylediğini ifade ederek, "Sayın Baykal senin işin neye benzer biliyor musun, kusura bakma da eşeğin gözüne afedersin, yeşil gözlüğü takıp, samanı yeşil çimen diye yedirmeye benzer. Artık bu millet bunları yutmuyor" dedi.






Vatandaşların 3 Kasım seçimlerinde yanlış hesap yapanlara dersini verdiğini ifade eden Erdoğan, alandakilerden yanlış hesap yapanları bir daha karşılarına çıkamayacak şekilde geri göndermelerini istedi.



Diğer partilerin Edirne'yi bir hudut kapısı olarak gördüklerini, kendilerinin ise bir merkez kabul ettiklerini anlatan Erdoğan, kendilerinden önceki koalisyon hükümeti döneminde Edirne'nin mağdur olduğunu kaydetti.





Erdoğan, "40 milyar doları hortumlayanların 22 bankayı boşaltanların özellikle içlerinden birinin Edirne'de binlerce insanımızın canını nasıl yaktığını iyi biliriz. Kusura bakmayın biraz açık konuşmak istiyorum.




Babasının adresini söyleyemeyen o sütten çıkmış ak kaşığın oy istediğini biliyorsunuz değil mi? İmar Bank kazandırır reklamını hatırlıyorsunuz değil mi, 22 bankanın boşaltıldığını ve fona devredildiğini hatırlıyorsunuz değil mi/ Deveyi hamuduyla götüren o mirasyedileri biliyorsunuz değil mi" dedi.





Hortumlanan 40 milyar doların milletin cebinden çıktığını ifade edenErdoğan, bunun cevabının 22 Temmuz'da verilmesi gerektiğini, devleti milleti zarara uğratanlara ve bunlara şemsiye olanların hala halkın huzuruna geldiğini kaydetti.

Bazı gerçeklerin çok çabuk unutulduğunu dile getiren Erdoğan, milletin oyunu kimliklere değil, hizmete vermesi gerektiğini söyledi.



Erdoğan,"MHP-ANAP-DSP koalisyonu döneminde 40 milyar doların 22 bankav asıtasıyla hortumlanırken niçin Sayın Bahçeli'nin sesi çıkmadı? DSP'ninde sesi çıkmadı. Yılmaz'ın da sesi çıkmadı. Neden? Çünkü bunlara göz yumdular. (Efendim işte bağımsız kurullar var). Geç o işi. . . Niçin bu devirde bir tane banka fona devredilmedi?" diye konuştu.

Erdoğan, göreve geldiklerinde Ziraat, Halk ve Vakıf Bank'ın zarar eder durumda olduğunu, bugün düşük faizle kredi verebildiğini anlattı.




"Sayın Baykal konuşuyor. İşte rakamlar ortada" diye devam eden Erdoğan, "Benim Edirneli kardeşim Allah aşkına bu Baykal'ın neyine oy verecek. Hangi icraatına oy verecek?" dedi.





'BAYKAL BU İŞİ YAPACAZ'



Kavgacı koalisyon günleri ve yüksek faiz ateşin herkesi yaktığının unutulmadığını, yüksek enflasyonun hatırlandığını kaydeden Erdoğan, kendilerinin milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarını dile getirdi. Göreve geldiklerinde enflasyonun "canavar" olarak nitelendirildiğini, artık tek haneli rakama düştüğünü ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:"Sayın Baykal çıkmış kuru sıkı atıyor. Sayın Baykal, biz siyasetçiyiz. Senin cemaziyelevvelini biliriz. Sen bu ülkede ne zaman bakan olduysan. . . Zaten bu millet sana başbakanlık vermez, o işi geç, onu unut. 1995'te Başbakan yardımcısıydı, enflasyon yüzde 76 idi. Şimdi ne diyeyim ben? CHP'ye oy vermeye hazırlanan kardeşim başını iki elinin arasına alıp da düşünmeyecek misin? Böyle bir enflasyon dönemi yaşadı.



Ama AK Parti geldi şu anda bunu yüzde 8. 6'ya düşürdü. Yüzde 30 ile devraldık. Şimdi bakın neredeyiz. Sayın Baykal ülke yönetmesini bilmez. Her zaman söylüyorum hayatında 2 koyun gütmedin, bu işi yapamazsın. "


MAZOTÇULAR TÜREDİ

Erdoğan, Antalya Korkuteli'nden bir çiftçinin kendisine mazot karnesi verdiğini ifade ederek, alandakilere karneyi gösterdi. "Bu gördüğünüz karne mazot karnesidir. Şimdi biliyorsunuz Sayın Baykal da mazotçu türedi, o kafileye katıldı. O da mazotçu" diyen Erdoğan, Baykal'ın Enerji Bakanlığı yaptığını, "yokları sattığını", mazot bulamadığını söyledi.





"Bunlar geldikleri zaman bereket gider" diye sözlerini sürdüren Erdoğan, açılan bir pankarta işaret ederek, "Karneciye, ipçiye, mazotçuya, hortumcuya oy yok diyor vatandaşım" dedi Erdoğan, 1946 yılına ait bir ekmek karnesini göstererek, bu karnenin üzerinde "CHP" yazdığını, kendisinin belgeyle konuştuğunu ifade etti.



Erdoğan, alandakilere bir nüfus cüzdanı da göstererek, bunu da kendisinebir vatandaşın verdiğini, 1944 yılında "gaz verildi" denilerekmühürlendiğini kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi çıkmış meydanlara diyor ki bak, artık benim vatandaşım yeşil kartla hastaneye gitmeyecek. Arka cebinden nüfus kağıdını çıkarıyor.




Bununla gidecek diyor. Sayın Baykal senin işin neye benzer biliyor musun, kusura bakma da eşeğin gözüne afedersin, yeşil gözlüğü takıp,samanı yeşil çimen diye yedirmeye benzer. Artık bu millet bunlarıyutmuyor.

17 yıl önce