|

Şapkasını alıp kaçanların devri bitti'

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin darbeler tarihinde 'mücadele vermek' yerine 'şapkasını alıp gitmesiyle' ünlü eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e göndermede bulundu. "Eskiden birileri kaşlarını çattığı zaman, hafif böyle güçlü bir öksürmeyle 'ben buradayım' deyince, şapkasını alıp kaçanların devri bitti" diyen Arınç, Türkiye'de AK Parti sayesinde millet iradesinin hakim kılındığını söyledi

Bursa
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 03:13 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Şapkasını alıp  kaçanların  devri bitti'
Şapkasını alıp kaçanların devri bitti'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Eskiden birileri kaşlarını çattığı zaman, hafif böyle güçlü bir öksürmeyle 'ben buradayım' deyince, şapkasını alıp kaçanların devri bitti. Bak 10 seneden beri topla tüfekle yıkılmayan bir AK Parti var" dedi. Arınç, Bursa'da katıldığı çeşitli etkinlikler sonrası önemli açıklamalarda bulundu. "Bu büyük milletin medeniyetini, kültürünü, her şeyini seviyoruz ve tarihte olduğu gibi büyük ve güçlü bir Türkiye'yi yeniden kurmanın heyecanı içinde koşuyoruz" diyen Arınç, işin sırrının AK Parti'nin mayasında olduğunu ifade ederek, özetle şunları söyledi:

BİRİLERİ KAŞLARINI ÇATTIĞINDA...

Millete tepeden bakan, onun inancına hakaret eden, 'benim istediğim gibi konuşacaksın, yazacaksın' diyen, bölgeler arasında farklılık, insanlar arasında ayrımcılık yapan zihniyet geçmişte kaldı. 'Bu hükümetler iş yapmaz, işin en iyisini ben yaparım' diyen arada sırada silahına davranıp, topunu tankını Meclis kapısına dayayıp 'darbe yaptım' diyenler geçmişte kaldı. Bugün AK Parti var, bugün millet iradesi var ve millet egemenlik hakkını hiç kimsenin müdahalesine, darbesine, karışmasına izin vermeden kullanacaktır. Eskiden birileri kaşlarını çattığı zaman, hafif böyle güçlü bir öksürmeyle 'ben buradayım' deyince, şapkasını alıp kaçanların devri bitti. Bak 10 seneden beri topla tüfekle yıkılmayan bir AK Parti var.

40 katrilyonla 20 bankayı batırdılar 2001'de. Biz bu 40 katrilyonun onda biriyle bütün Türkiye'ye su getirdik. KÖYDES'e Hükümet olarak verdiğimiz para 4,5 katrilyondur. O hainlerin çaldığı paranın tamamını biz Anadolu'ya gönderme imkanımız olsaydı, her yer Paris gibi olurdu.

MUHTAR DA OLDU BAŞBAKAN DA..

Kamuoyu yoklamalarında AK Parti'nin oyu yüzde 54'e ulaştı. Bu biraz daha yukarılara doğru çıkacak. Yeter ki, yolumuzdan sapmayalım. Bugünlere kolay gelinmedi. 2002 seçimlerine gidiyoruz. Aday listeler açıklandı. Kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un bir bölgesinden liste birincisi, gümbür gümbür geliyoruz. Son ana kadar hile üstüne hile yaptılar. Genel başkanımızın adaylığını iptal ettirdiler. Yeri boşaldı. Nasıl zil takıp oynadılar, görseniz. Çok şükür bu şartlarda bile tek başımıza iktidara geldik. 'Muhtar bile olamaz' demişlerdi. Muhtar da oldu, başbakan da oldu, inşallah Rabbim, en güzelini, hayırlısını nasip etsin...




12 yıl önce