|

Sarıgül 1 Eylül'ü yalanladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ' 1 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yerimi alacağım'dediği iddia edildi. Sarıgül iddiaları yalanlayarak "Böyle bir şey söylemedim" dedi.

.
00:00 - 10/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 16:32 - 10/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Sarıgül 1 Eylül'ü yalanladı
Sarıgül 1 Eylül'ü yalanladı

İnternette dolaşan Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye geçeceği tarihle ilgili haberler üzerine siyasi kulisler hareketlendi. Sarıgül'ün "Artık nazlanmak yok, 1 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yerimi alacağım" dediği iddia edildi.

Hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Sarıgül bu iddiayı yalanlayarak şöyle konuştu:

"Böyle bir şey söylemedim. Halk CHP'ye katılmam yönünde tezahürat yaptı. Ben de 'Bugüne kadar bölen parçalayan olmadım. Yarın da olmayacağım. Bizim görevimiz birleştirmek, bütünleştirmektir. Değişim hareketinin amacı bütünleştirmektir. ANAP'lısı, BDP'lisi, AK Partilisinin oyunu da bekliyorum. Dün aldım, yarın da bekliyorum' dedim. Yurttaşlarım beni nerede hangi görevde görmek isterse ben orada olurum. Kesinlikle tarih vermedim. Böyle bir konuşmamız olmadı. Annemin adına yaptırmış olduğum camiyi açıklamaya geldim. Herhangi bir siyasi konuşma yapmak istemedim. Parti adı bile geçmedi

Siyaset iddiasında varız Türkiye'de de varız. İstanbul'da da varız. Halk nerede isterse orada varız. Bölen olmayız, ama bizim konuşmamızda parti adı geçmedi."

11 yıl önce