|

Sarıgül: İstanbul kilitlendi ve paramparça

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mustafa Sarıgül, "İstanbul'u 20 yıldır aynı anlayış yönetiyor. Yaptıklarına teşekkür ederiz ama İstanbul yürümüyor, kilitlendi ve paramparça" dedi.

Aa
00:00 - 22/12/2013 Pazar
Güncelleme: 20:31 - 22/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
Sarıgül: İstanbul kilitlendi ve paramparça
Sarıgül: İstanbul kilitlendi ve paramparça

Kağıthane Merkez Meydanı'nda seçim otobüsünden vatandaşlara hitap eden Sarıgül, ilk kez 1976 yılında CHP'nin gençlik kollarında çalışmaya başladığını, ancak annesinin bunu istemediğini söyledi.

İstanbul'un suyunu, havasını, denizini, toprağını, kimliğini, kültürünü ve tarihi dokusunu en iyi şekilde koruyacaklarını belirten Sarıgül, plansız, ulaşımı aksatan ve İstanbul'a yakışmayan hatalara son vereceklerini kaydetti.

Sarıgül, "İstanbul'u 20 yıldır aynı anlayış yönetiyor. Yaptıklarına teşekkür ederiz ama İstanbul yürümüyor, kilitlendi ve paramparça. İstanbul'un ulaşımını, raylı sistem ve deniz taşımacılığıyla güçlendireceğiz. İstanbul'un her noktasına, otoparklar yapacağız. Kentimizi muhteşem bir noktaya taşıyacağız" diye konuştu.

Kendisini dinleyenlerin "Hayırlı olsun" sloganları üzerine Sarıgül, çok heyecanlı olduğunu ve yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda Ankara'dan telefon beklediğini ifade etti.

Sarıgül, kendisi hakkında aylardır karalama kampanyası olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Sizden ricam şu; önümüzdeki günlerde sizlerin de üzerine gelebilirler. 15 yıldır belediye başkanıyım, daha önce milletvekilliği yaptım. Şu anda, hakkımda yürütülen en ufak bir olay yok, çünkü olmaz. Ben, Ömerim'e ve Emirim'e haram para yedirmem. Şunu bilmenizi istiyorum. Bazı televizyonlarda aylardan beri karalama kampanyası yürütülüyor. Kimse onlara inanmıyor."

Kötüleme, karalama ve nefret döneminin biteceğini anlatan Mustafa Sarıgül, "Bugün ülkeyi yönetenler, yarın muhalefete düştükleri zaman, kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa, bugün iktidarın da muhalefete öyle davranması lazım. Bizler şefkatli, merhametli, adaletli ve dürüst olacağız. Halk içinde hakkı söylemekten ve hakkımızı aramaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğiz" dedi.

Sarıgül, Türkiye'de dershanelerin ihtiyaçtan doğduğunu ve kanunla kapatılamayacağını söyleyerek, "Halkın vermiş olduğu yetkiyi, kanun gücü olarak kullanamazsınız ama devlet okullarımızı çok iyi bir noktaya getirirsiniz. Öğretmenlerimiz muhteşem bir noktada olur. Evladın dershaneye gitmeye ihtiyacı kalmazsa, dershane ortadan kalkar. Dershaneleri kapattığınız zaman, ekonomik durumu iyi olan anne ve babalar, saati 300 - 400 lira öğretmen parası verir, çocuklarını okutur" ifadelerini kullandı.

Depremle ilgili kendisine yöneltilen sorular olduğunu aktaran Sarıgül, "İstanbul'da depreme dayanıklı olmayan ne kadar bina varsa, güçlendirmesini yapacağız. Şayet o evde oturanlar emekliyse, o bina 10 daireyse, onların ekonomik durumu müsait değilse, biz onlara başka imkanlar sağlayacağız ve onların da kesinlikle binalarını güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Sarıgül'ü dinlemeye gelenler, sık sık "Çare Sarıgül", "Zamanı Geldi", "Hayırlı olsun" şeklinde sloganlar attı.

10 yıl önce