|

Savcı Öz''e suç duyurusu

Ankara
00:00 - 23/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:19 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Savcı Öz''e suç duyurusu
Savcı Öz''e suç duyurusu

Başbakan Erdoğan, Twitter''da kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu''na şikayette bulundu.

AÇIKÇA HEDEF ALDI

Avukat Ali Özkaya''nın dilekçelerinde, Öz''ün, 16 Temmuz 2014''te, Twitter''da Erdoğan''a yönelik olduğu anlaşılan tehdit, hakaret ve suç isnat eden paylaşımlarda bulunduğu belirtildi. Dilekçede, ''Açıklamalarla ilgili diğer gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlere bakıldığında şikayet edilen savcının müvekkil Başbakan''ı kastettiği, hedef aldığı açıktır'' denildi.

SINIRI AŞTI

Dilekçede, Öz''ün, Erdoğan''ın maddi ve manevi bütünlüğünü hedef alarak şahsiyet haklarına saldırdığı, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak iftira, hakaret ve tehdit içerikli açıklamalarda bulunduğu kaydedildi. Öz, Erdoğan için, ''Sonun Saddam gibi, Kaddafi gibi olacak'' demişti.

Hukuk devletine inancı kalmamış

Erdoğan''ın, Türkiye Cumhuriyeti''nin 12. Dönem Cumhurbaşkanı adayı olması üzerine, Öz''ün de içinde bulunduğu bazı kesimlerin kendisini yıpratmaya yönelik davranış ve eylemlerini artırdıkları bildirilen dilekçede, ''Ülkenin Başbakanı hakkında bu şekilde hakaret, tehdit ve suç isnadı içeren sözler sarf ediyor olması, şüphelinin bağımsız, tarafsız ve hukuk devletine inanan bir meslek mensubu olmadığını göstermektedir'' denildi.


10 yıl önce
default-profile-img