|

Seçim gezisine Kağıttepe'den başlayacak

Yeni Şafak
00:00 - 27/01/2009 Salı
Güncelleme: 17:48 - 27/01/2009 Salı
Yeni Şafak
Seçim gezisine Kağıttepe'den başlayacak
Seçim gezisine Kağıttepe'den başlayacak

İstanbul'u iyi bildiğini iddia eden CHP'nin belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kağıthane'ye Kağıtttepe diyerek büyük bir skandala imza attı.


Adaylığının açıklandığı günün akşamı Show TV'de Ali Kırca'nın konuğu olan Kılıçdaroğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sizin İstanbul'la ilişkiniz olmadığını, İstanbul dışından bir aday olduğunuzu ve İstanbul'u çok fazla tanımadığınızı söyledi. Bu konu önünüze gelecek en önemli eleştiri gibi geliyor. İstanbul'u ne kadar tanıyorsunuz?" sorusuna verdiği cevapla kafalarda soru işaretlerine neden oldu.


İstanbul'u Topbaş'tan daha iyi bildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu'nun, "Ben Nurtepe'yi de biliyorum. Kağıttepe'yi de biliyorum. Aydıntepe'yi de biliyorum. Sancaktepe'yi de biliyorum. Kadir Topbaş meraklanmasın." sözleri CHP tabanında şok etkisi yarattı.


İstanbul'un ilçelerini bile bilmeyen ancak, İstanbul'u yönetmeye aday olan Kılıçdaroğlu'nun içine düştüğü durum, siyasetin de gündemindeydi.


İstanbul'u ne kadar bildiğini milyonların karşısında gösteren Kılıçdaroğlu'nun, "İstanbul'da çizmelerimi giyip gecekondu mahallelerini gezeceğim" sözlerine Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında bugün "İstanbul'da hiçbir adresi bulamaz, kaybolur" sözleriyle cevap vermişti.


Erdoğan'ın ardından Kılıçdaroğlu'nun gaflarına bir cevap da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan geldi. Topbaş, Kılıçdaroğlu'na İstanbul rehberi hediye etmek istediğini açıkladı.


Kılıçdaroğlu, yılların Kağıthane'sine Kağıttepe diyerek Topbaş'ın kendisine hediye etmek istediği İstanbul rehberine ihtiyacı olduğunu da göstermiş oldu.


15 yıl önce