|

Şentop: Kimsenin tereddütü olmasın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, çözüm süreciyle ilgili, ''Kimsenin süreçle ilgili bir tereddütü olmasın. Bu sorunu Türkiye'nin menfaatine olacak şekilde, milletimizin temel değerleriyle uyumlu bir şekilde AK Parti iktidarı inşallah çözecek'' dedi.

Aa
00:00 - 9/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 15:02 - 9/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Şentop: Kimsenin tereddütü olmasın
Şentop: Kimsenin tereddütü olmasın

Çorum'da bir otelde düzenlenen, Amasya ve Tokat'ı kapsayan AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 3. Bölge Toplantısı'na katılan Şentop, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 8 milyona yakın üyesi bulunduğunu söyledi.

AK Parti'nin iktidara gelmeden önce, Türkiye'nin acil ihtiyaçlarından birinin yeni anayasa olduğunun altını çizdiğini ifade eden Şentop, bu konuda çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Hazırlanacak yeni anayasaya, dünyada ve uluslararası temel sözleşmelerde olduğu gibi din hürriyetini mümkün olan en geniş kapsamıyla koymak istediklerini belirten Şentop, şöyle konuştu:

''Din hürriyeti ile ilgili saçma sapan, dini ve dindarları kontrol altına almaya yönelik düzenlemeleri de kaldıralım diyoruz. Bu konuda karşımıza CHP çıkıyor. Ama çok hazindir ki onunla beraber MHP'nin de, CHP kadar olmasa da ona paralel bir tutum içinde olduğunu görüyoruz.''

-Çözüm süreci-

Çözüm süreciyle ilgili yapılan çalışmaların, AK Parti'nin iktidara gelmeden, 2001 yılında hazırlanan parti programında yer aldığını dile getiren Şentop, şöyle devam etti:

''Bugün MHP çözüm süreci ile ilgili bizi eleştiriyor. CHP ile beraber Türkiye'nin zararına bir takım sonuçlar çıkacağını söylüyorlar. Bakın, dünyanın neresinde olursa olsun bir terör örgütünün lideri yakalandığı zaman, ilgili devletin hukukçuları, siyasetçileri, güvenlik birimleri, asker, sivil bürokratlarının onunla görüşmesi, terörle mücadele stratejilerini geliştirme bakımından önemlidir. Nitekim Türkiye'de de böyle olmuştur. Terör örgütünün başı yakalandığı zaman devletin asker, sivil bürokratları kendisiyle görüşmüşlerdir. Bugün de değişen bir şey yok.''

Şentop, şunları kaydetti:

''Ekonomik anlamda, sosyal barış anlamında ve bölgede güçlü bir ülke olması anlamında Türkiye'nin ayağına pranga vuran 30 yıllık bir sorun var. Kimsenin süreçle ilgili bir tereddütü olmasın. Bu sorunu Türkiye'nin menfaatine olacak şekilde, milletimizin temel değerleriyle uyumlu bir şekilde AK Parti iktidarı inşallah çözecek. Sayın Başbakanımız, hükümetimiz ve partimiz bu konuda sonuna kadar kararlıyız.''

Şentop'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.


11 yıl önce