|

Silah değil makine sesleri yükselmeli

Başbakan Erdoğan, halkın gerilim ve kavga istemediğini ifade ederek, 'Çatışmanın, gerilimin olduğu yerde sadece acı, göz yaşı ve sefalet vardır. Bu toprakların silah sesine değil, fabrikalardaki makine sesine ihtiyacı vardır" dedi

Aa
00:00 - 26/10/2008 Pazar
Güncelleme: 03:21 - 26/10/2008 Pazar
Yeni Şafak
Silah değil makine sesleri yükselmeli
Silah değil makine sesleri yükselmeli

Başbakan Erdoğan, halkın gerilim değil üretim, kriz değil yatırım, kavga değil istihdam istediğini belirterek, "Gerilim isteyenlerin üretim diye, yatırım diye, demokrasi ve özgürlükler diye bir derdi " dedi. Partisinin, Tunceli Merkez İlçe Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, hamuru mertlikle, fedakarlıkla, merhamet ve adaletle yoğrulmuş Türk milletinin hiçbir zaman ihtilafa, tefrikaya, kamplaşma ve kutuplaşmaya prim vermediğini söyledi

TERÖR DEMOKRASİYE DÜŞMAN

Terörün, demokrasi ve özgürlüklere düşman olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan,'Terörün, çatışmanın, gerilimin olduğu yerde sadece acı vardır, göz yaşı vardır, sefalet vardır, umutsuzluk vardır. Bu toprakların silah sesine değil, fabrikalardaki makine sesine ihtiyacı vardır" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, halkın gerilim değil üretim, kriz değil yatırım, kavga değil istihdam istediğini belirterek, "Gerilim isteyenlerin üretim diye, yatırım diye, demokrasi ve özgürlükler diye bir derdi yok. İstikrar ortamını sabote etmeye çalışanların, kardeşlik diye, huzur ve esenlik diye bir derdi yok" dedi.

KİMLİK SİYASETİ YAPMAYIN

Etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını yineleyen Başbakan Erdoğan, 'Bu, AK Parti'nin üç ilkesinden bir tanesi. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla biriz beraberiz, bir bütünüz; çatımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Biz bunda birleştik. Kimlik siyaseti yapmıyorum, yapmayın diyorum. Herkesin kimliğine herkes saygı duysun. Kesinlikle bölgesel milliyetçiliğe karşıyım, gel yatırımları tamamen batıya yap, Doğu'yu, Güneydoğu'yu, Karadeniz'i, Güney'i ihmal et. 780 bin kilometre karenin tamamına yatırımları yapacaksın. AK Parti iktidarı bunu gerçekleştiren bir ilk" diye konuştu.

HERKES İNANCINDA HÜRDÜR

Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını ifade eden Erdoğan, "Herkes inancında hürdür, serbesttir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak bizler her inanç gurubuna eşit mesafedeyiz. Kimse bizi bu anlayışımızdan saptıramaz, yalan yanlış haberlerle kimse hedef saptırmasın' şeklinde konuştu.

TUNCELİ'NİN GELECEĞİ AYDINLIK

İlçe Kongresi'nin ardından TOKİ tarafından yaptırılan konutların hak sahiplerine dağıtım törenine katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak, Tunceli'yi aydınlık geleceğine hazırlamak için her alanda var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, "Amacımız sizleri ve evlatlarımızı gurbete gitmek zorunda kalmadan, burada iş aş sahibi yaparak, mutlu, müreffeh huzurlu yaşamanızı temin etmek" dedi.


Araç yakarak barış olmaz

Türk milletinin ağır başlılığının, insanının alicenaplığının yanlış değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Çer çöpü ateşe vererek, masum çocukları sokaklara salarak güç gösterisi yaptıklarını sananlar büyük bir cehalet ve gaflet içindedirler. Allah aşkına, günahsız vatandaşların arabalarını yakmak suretiyle acaba bu ülkeye barış gelir mi? Ne kadar güzel... Düşünebiliyor musunuz, vatandaş aracını gece kapısının önüne koyuyor, bir de bakıyor ki gece araba ateş içinde. Şimdi bu yaklaşım tarzının hangi barış anlayışı içerisinde, hangi sevgi anlayışı içerisinde yeri var? Terörden, şiddetten, gerilimden beslenenler ancak bunu yapar. Buralardan medet umanlar ancak bunu yapar ama bunun dönemi bitmiştir' dedi.


Hibe araçlarla afişleri indirdiler

Kendisi ile ilgili asılan bazı afişlerin Tunceli Belediyesi tarafından kaldırılmasına tepki gösteren Başbakan Erdoğan "Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'i Ankara'da bir Başbakan olarak kabul edip sıkıntılarını dinledim.Hükümet olarak ve AK Parti'li belediyeleri olarak Tunceli Belediyesine, halkına araç gereç yardımlarını her ay aldığı yardımların

dışında ekstra olarak gönderdik ki belediye ayağa kalksın. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın Tunceli'ye gelişini haber veren, halkın 'hoşgeldiniz' davetini ortaya koyan veyahut partimizin pankartlarını, belediyenin araç gereçleriyle toplamanın hangi insani yaklaşım tarzına uyduğunu ben Tunceli kardeşlerimin takdirine bırakıyorum' dedi.


15 yıl önce