|

Şımarıklığını yine gösterdi

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili kendini akladığı raporu ciddiye almadı. Gül, “İsrail'in açıkladığı bu rapor uluslararası hukuk nezdinde hiçbir meşruiyeti olmayan kendi belgesinden başka bir şey değildir. Aslında bu İsrail hükümetinin dünyayı ve uluslararası hukuku dikkate almayan şımarık tavrını gösteriyor” yorumunu yaptı.

Yasin Yılmaz
00:00 - 25/01/2011 Salı
Güncelleme: 00:28 - 25/01/2011 Salı
Yeni Şafak
Şımarıklığını yine gösterdi
Şımarıklığını yine gösterdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in hazırladığı ve kendini akladığı Mavi Marmara raporunun uluslararası hiçbir meşruiyeti olmadığını belirterek, “Aslında bu şunu açıkça gösteriyor, İsrail hükümetinin ne kadar dünyayı ve uluslararası hukuku dikkate almayan şımarık tavrını gösteriyor” dedi. Gül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) 2011 Genel Kurulu'nun Kış Oturumu'na konuk devlet başkanı sıfatıyla katılmak üzere Strasbourg'a gitti

HİÇBİR MEŞRUİYETİ YOK

Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Gül, İsrail'in hazırladığı Mavi Marmara raporuna ilişkin soru üzerine şunları söyledi: “İsrail'in yaptıklarının uluslararası hukukla hiçbir ilgisi yoktur. İsrail'in açıkladığı bu rapor da yine uluslararası hukuk nezdinde hiçbir kredibilitesi, hiçbir meşruiyeti, inandırıcılığı olmayan kendi belgesinden başka bir şey değildir. Aslında bu şunu açıkça gösteriyor, İsrail hükümetinin ne kadar dünyayı ve uluslararası hukuku dikkate almayan şımarık tavrını gösteriyor. Bizim nezdimizde hiçbir kredibilitesi olmayan, 9 kişinin hayatını kaybettiği uluslararası sularda olan bir olayda, bunu gayri ciddi bir şekilde değerlendiren hiçbir uluslararası inandırıcılığı olmayan kendi belgelerinden başka bir şey değildir. BM İnsan Hakları Komisyonu'nun topladığı veriler ve bunun kararı vardır. Bizi ancak bunlar bağlar ve ilgilendirir.”

YAZICIOĞLU'NUN KAZASI

Devlet Denetleme Kurulu'nun Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin raporu için de Gül şu bilgileri verdi: “800 sayfaya yakın bir çalışma yapıldı. Bu rapor Başbakanlık'a gider, ilgili yerlere yazılır. Şu anda bir mahkeme var, savcı muhakkak ki kararı verecektir. Onlara gönderilir. Bu konuyla ilgili arama kurtarma faaliyetleri, hava araçlarıyla ilgili güvenlik konularıyla ilgili bir noksanlık var mı yok mu bütün bunlar kapsamlı şekilde değerlendirildi. Detaylarla ilgili herhangi bir şey söyleyemem.”


ÖNDER'den ziyaret

İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti. Huber Köşkü'ndeki Cumhurbaşkanlığı makamında de gerçekleşen ziyarete ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, ÖNDER Eski Başkanlarından İbrahim Solmaz, Yusuf Ziyaettin Sula, WONDER Başkanı Yusuf Kara, ÖNDER Genel Sekreteri Hikmet Şen ve Genel Başkan Yardımcısı Fatih Başçı katıldı. Ziyarette ÖNDER Başkanı Korkut, Gül'e Osmanlıca yazılmış İstiklal Marşı tablosu hediye etti.



13 yıl önce