|

Sınır kevgire döndü!

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Türkiye'den, çalınarak ya da kiralanarak 180 aracın Suriye'ye götürüldüğünü söyledi. Araçların sınırdan nasıl geçtiğini soran Eryılmaz, "Sınır kevgire Sınır kevgire döndü" dedi.

Aa
00:00 - 31/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 14:40 - 31/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Sınır kevgire döndü!
Sınır kevgire döndü!

Eryılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye sınırında bulunan bölgedeki vatandaşların, ekonomik ve sosyal anlamda mağduriyetlerinin devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'den araçların kiralanarak ya da çalınarak Suriye'ye götürüldüğünü belirten Eryılmaz, Suriyeli muhaliflerin bu araçları çatışmalarda kullandıklarını savundu. Şimdiye kadar bu şekilde 180 aracın sınırdan geçirilerek Suriye'ye götürüldüğünü kaydeden Eryılmaz, ''Şimdi bu kişilerin mağduriyeti nasıl ve kim tarafından giderilecek? Ayrıca, bu araçlar sınırdan nasıl geçirilebildi? Sınır kevgire dönmüş durumda. Kontrol söz konusu bile değil. Mağdur vatandaşlar, muhatap bile bulamıyorlar. Hükümet, Suriyeli sığınmacılara gösterdiği hassasiyeti kendi vatandaşına göstermiyor'' dedi.

Toplantıya katılan ve araçlarının Suriye'ye götürüldüğünü savunan bir grup vatandaş, araçlarını geri alabilmek için Suriye'ye kadar gittiklerini ancak bunu başaramadıklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

11 yıl önce