|

Sınırın açılması için Meclis'in onayı alınacak

Başbakan Erdoğan, Ermenistan sınının 2 ay içinde açılmasını öngören protokolün TBMM'nin onaylaması halinde yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Cihan
00:00 - 1/09/2009 Salı
Güncelleme: 14:29 - 1/09/2009 Salı
Yeni Şafak
Sınırın açılması için Meclis'in onayı alınacak
Sınırın açılması için Meclis'in onayı alınacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan sınırının açılması için hazırlanan protokol hakkında ilk kez konuştu. Başbakan, "TBMM onaylamadan protokol geçerlik kazanmayacak" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım sürecini, milli birlik ve beraberlik projesinin en önemli boyutu olarak gördüklerini söyledi. Erdoğan, ülkenin en önemli sorununun terör olduğunu ifade ederken, bununla ilgili mücadelenin devam edeceği mesajını verdi.

Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanlığı'na seçilen Mehmet Ali Şahin'e yaptığı hayırlı olsun ziyaretinde, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan, ağırlıklı olarak gündemlerinin barış, demokratik açılım süreci ve aynı zamanda terör sorunu olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "Ağırlıklı gündemimiz, bugün dünya barış günü aynı zamanda ve demokratik açılım süreci. Bunu milli birlik projemizin önemli boyutu olarak görüyoruz ve bunun için de terör sorunu tabii ki en önemli konumuz, en önemli başlığımız. Bununla ilgili mücadelemiz tabii ki devam ediyor. Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, milletimize baş sağlığı diliyorum."

Başbakan, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanması beklenen protokole ilişkin olarak, "Tabi yine bu süreç içinde attığımız adımlardan bir tanesi dün akşam saat 17.00 civarında iki ülke tarafından gerek İsviçre-Türkiye, gerekse Türkiye-Ermenistan için açıklanan iç istişarelerin başlatılmasına yönelik bir adım var. Bu, parlamentomuzdan onay olmadıktan sonra işlerlik kazanmayacak." dedi.

Başbakan Erdoğan, azınlıklarla ilgili başlatılan sürece ilişkin olarak da bilgi verdi. Daha önce bu konuda çeşitli kesimlerle bir araya geldiklerini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bir de azınlıklarla ilgili başlatılan bir süreç var. 2 hafta önce Büyükada'da ülkemizin, gerek orada oturan iş çevreleri, aydınları, çeşitli dini grupların temsilcileriyle bir araya geldik. Bu süreci de yine aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Bütün bunların hepsi bizim tarihten bugüne gelen süreci de değerlendirmemize imkan oluşturuyor. Dışişleri Bakanımız burada bazı görüşmeleri yapıyor, Kuzey Kıbrıs'ın sürece ilişkin tavırlarını değerlendiriyor."

15 yıl önce
default-profile-img