|

Sivaslılar seçim gününü bekliyor

Sivaslılar'ın gündeminde iki konu var: Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşananlar ve CHP-MHP koalisyonu söylentileri. Bu yüzden Sivaslılar seçimlere günler kala tercihlerini belirlemiş ve 22 Temmuz gününü bekliyor

Ali Sali
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 02:10 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Sivaslılar seçim gününü bekliyor
Sivaslılar seçim gününü bekliyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas'ta da cumhurbaşkanlığı seçimi süreci en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Ancak Sivaslılar'ın gündeminde önemli bir konu daha var: CHP- MHP yakınlaşması ya da CHP-MHP koalisyon söylentileri. Sivas'ta görüştüğümüz MHP'liler, “Senin liderinin tırnaklarını sökmüş bir partiyle nasıl birlikte hareket edersin? Bunu bize nasıl izah edeceksin?” diyerek, tepkilerini dile getiriyorlar. Bundan dolayı Sivas'ta MHP'den kopan oyların Muhsin Yazıcıoğlu ve AK Parti arasında paylaşılacağı görünüyor. Sivas merkezde pek varlığı göze çarpmayan CHP'nin ise tek tesellisi Zara, Gürün ve Divriği'den gelecek Alevi oyları. Sivas'ta da Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmemesi, aynı gün geceyarısı 'e-bildirisi'nin yayınlanması, halkı hükümetin icraatlarını değerlendirmek yerine CHP'nin ve bu halka tepeden bakan, hor görenlerin karşısında mevzilenmeye itmiş.

ŞEHİT CENAZELERİNDEN MEDET UMUYORLAR

3 Kasım'da oyunu MHP'ye veren Ö. Faruk Yücel, bu seçimde e-muhtıraya tepki koymadığı için kesinlikle MHP'ye oy vermeyeceğini söylü-yor. Sivaslı gençler MHP'nin şehit cenazelerindeki tavrına bozulu-yorlar. “Şehit cenazelerinin artmasından medet uman bir partiyle bizim işimiz olmaz. Bizden oy yok” diyen gençlerin büyük çoğunluğu 22 Temmuz'da oylarını bağımsız aday Muhsin Yazıcıoğlu için kullanacaklarını söylüyorlar.

Gurbetten eve yeni dönmüş gibiyim

Yazıcıoğlu, “Köylere ve ilçelere gidiyorum. Aile bireyi gibi karşılanıyorum. Gurbete gitmiş uzun bir aradan sonra dönmüş gibi karşılanıyorum” diyor.

Yapılacakları değil yapılanları anlatıyor

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, partisinin 4.5 yılılk icraatlarını mahalle mahalle, köy köy, belde belde gezerek anlatıyor. Erken genel seçim kararının ardından Meclis'in tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi Sivas'a giden Uzun, o tarihten beri yoğun bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Hemşehrilerinin karşısına verdikleri sözleri yerine getirmenin rahatlığı ve mutluluğu ile çıktıklarını ifade eden Uzun, AK Parti iktidarı döneminde Sivas'ta, eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayi yatırımlarına kadar tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Sivas'ın, çevre illere duble yollarla bağlandığını vurgulayan Uzun, “Sivas Havaalanı, Sivas'ın Türkiye'ye ve dünyaya açılan penceresi haline gelmiştir. İstihdamı artıracak yatırımlarla, hem özel sektör hem de kamu önemli mesafeler almıştır. KÖYDES Projesi'yle artık, asfalt yollar en ücra köyümüze kadar uzanmakta, içme suyu olmayan köyümüz kalmamıştır” diye konuştu Hemşehrilerinden demokrasiye sahip çıkmalarını istiyen Uzun, “Bu seçim, ilçe, şehir, hemşehri seçimi değil, demokrasi ve kalkınmayı gerçekten isteyenlerin seçimidir” dedi.

17 yıl önce