|

Suikast başarısız diye hayıflanıyorlar

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye gerçeklerini bilen birinin kendisine yönelik suikast iddiasın küçümseyemeyeceğini söyledi. Suikast başarısız oldu diye üzülenler olduğuna dikkat çeken Arınç, “Beceriksiz admlar adresi bile kağıda yazmışsınız. Bir işi başaramadınız. Bu ısrarla söyleniyor” dedi.

Ankara
00:00 - 18/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:36 - 18/01/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Suikast başarısız  diye hayıflanıyorlar
Suikast başarısız diye hayıflanıyorlar

Başbakan Yardımcısı Arınç, kendisine yönelik suikast iddialarını, TRT-1'de yayınlanan 'Politik Açılım' programında değerlendirdi. Arınç, “Türkiye'de yaşayan bir insan ahmak değilse, sağında, solunda, önünde, arkasında olup bitenleri beri takip ediyorsa bu olayı nasıl küçültebilir?” diye sordu. Arınç, bazı çevrelerin de sankisuikast başarısız oldu diye üzüldüğünü söyledi:

'SALAK ADAMLAR'

“Öyle yazılar yazdılar, öyle sözler söylediler ki tekrarlamaktan utanıyorum. Ama toplarsanız şöyle bir şey ortaya çıkar: 'Beceriksiz, sersem, salak adamlar adresi bile kağıda yazmışsınız. İnsan utanır be'. Bunun arkasında yatan şey şudur: 'Bir işi başaramadınız. Ağzınıza, yüzünüze bulaştırdınız'. Belli bir çevreden ısrarla söyleniyor. Bana yapılan olaydan üzüntü duyduklarını değil, bana yapılan veya yapılmak istenen olayın en kötü ihtimal içinde bile neden gerçekleşmediğini, 'Bu adamdan niye bizi kurtarmadığınızı' onlarların salaklığıyla ifade etmeye çalışıyorlar.”

GENELKURMAY ARAMADI

Emniyetten suikast ile ilgili bilgi geldiğinde neden Genelkurmay'la doğrudan irtibat kurmadığı sorusuna Arınç şu karşılığı verdi: “Ben filan kişileri ya da filan kurumu arayıp da 'Ne oluyor, nereye gidiyoruz, siz ne yapıyorsunuz?' demeli miydim? Bence dememeliydim. En azından bana karşı işlendiği iddia edilen bir olay, suç ya da suça yönelik gelişme, bir icra başlangıcı varsa ve kişiler belliyse, o kişiler o kurumların mensubu iseler, belki o kurumdan birisinin 'Sayın Başbakan Yardımcım geçmiş olsun. Böyle bir olay var ama...” Bu sözlerinden sonra “Böyle bir arama olmadı mı?” diye sorulması üzerine Arınç, “Ancak bu kadar kibarlıkla ifade edebiliyorum. Daha ne söyleyeyim? Hayır. Böyle bir arama olmadı. Belki de onlar 'İş tamamen ortaya çıktıktan sonra biz bunu yapalım' demiş olabilirler” cevabını verdi.


14 yıl önce