|

Şükür'den 'sosyal medya' şikayeti

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, sosyal medya üzerinden ailesine ve kendisine yönelik yapılan hakaretlere ilişkin şikayette bulundu.

İha
00:00 - 11/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:28 - 11/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Şükür'den 'sosyal medya' şikayeti
Şükür'den 'sosyal medya' şikayeti

Asayiş Şube Müdürlüğü''ne avukatlarıyla birlikte gelen Milletvekili Hakan Şükür, şikayet dilekçesini verdi. Yaklaşık 2 saat emniyette kalan Şükür, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hakan Şükür, ''Sosyal medyada klavye arkasından ekran arkasından farklı şeyler oluyor. Bana yapılan hakaretvari şeylere karşılık şikayet dilekçemizi verdik. Bununla ilgili olarak ifade verdik. Bundan 6 ay önceki şikayetimizle ilgili olan şahıslar bulundu. Şu anda yargıya intikal etti. Önümüzdeki aylarda onların da duruşmaları olacak. Az da olsa ona eklenen hakaretler var. Örnek teşkil etmesi açısından şikayetçi olduk. Çünkü içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Umarım yargıya intikal etmesinin ardından olumlu şeyler olacak'' şeklinde konuştu.

Hakaretlerin şike süreciyle ilgili yapılan tartışmalarla ilgili olduğunu belirten Şükür, ''Sosyal medyadan ailemize, sevdiklerimize, kendimize çok ağır küfürler ağır hakaretler edildi. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi addedip sosyal medya üzerinden bize yönelik tepkilerin oluşması sağlandı. Buna bazı basın organları da alet oldu. Aynı İstiklal Marşı''nı söylüyoruz, bu ülkede saygı duruşunu beraber yapıyoruz ama birbirimize küfür ediyoruz bu hoş bir şey değil. Onun için ben de kanuni hakkımı kullanmak üzere ifade vermeye geldim. Şikayetçi oldum. Bulunanlar var. Onları o yargı sürecinde göreceksiniz. Şu anda onların da ifadesi alındı. 5 kişi tespit edildi. Örnek teşkil etmesi için, sadece ben yaşamıyorum bu durumu. Biliyorsunuz sosyal medyada birçok ünlü, birçok kişi yaşıyor. Ben kendi üzerime düşeni yaptım. İnşallah yargı da kararını verir'' dedi.

Takım sevgisi ve fanatikliğin boyutunun ülkemizde çok farklı olduğunu belirten Şükür, ''Herkes anladığı şekilde yorumluyor olayları. Benim hayata bakış açım belli. Söylediklerim belli. Biraz üzücü ama biz başka bir tarafa daha çok hukuk tarafına yönelmek durumundayız. Hukuka yöneldik inşallah layığını bulur'' şeklinde konuştu. Şükür, açıklamalarının ardından emniyetten ayrıldı.

11 yıl önce