|

Sürpriz zirve

Başbakanlığın Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde sürpriz mini güvenlik zirvesi yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın, üç bakan, Genelkurmay Başkanı Özel ve MİT Müsteşarı Fidan'la biraraya geldiği toplantıda, ABD elçiliğine saldırı, tutuklu komutanlar ve Suriye konularının görüşüldüğü, İmralı sürecine ise devam kararı alındığı öğrenildi

Çetiner Çetin
00:00 - 3/02/2013 Pazar
Güncelleme: 00:28 - 3/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
Sürpriz zirve
Sürpriz zirve

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Dolmabahçe'de mini güvenlik toplantısı yapıldı. Yaklaşık 2,5 saat süren zirveye ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, mini zirvede, ABD elçiliğine önceki gün yapılan saldırı, İmralı süreci, tutuklu komutanlar ve Suriye konularının ele alındığı belirtildi.

ÖNCE ÖZEL GELDİ

Dolmabahçe'deki mini güvenlik toplantısı saat 14.15 sıralarında başladı. Toplantının yapılacağı ofise önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel geldi. Özel'in ardından ofise MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler geldi. Kısıklı'daki konutundan ayrılan Başbakan Erdoğan ise geniş güvenlik önlemleri altında Dolmabahçe'deki ofise geldi. Toplantı sırasında çevredeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Yüksek binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Basına kapalı yapılan ve görüntü alınmasına izin verilmeyen toplantı saat 16.45'e kadar devam etti.

2,5 SAAT SÜRDÜ

Toplantının ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ofisten ayrılmayarak Başbakan Erdoğan ile bir süre daha görüştü. Yaklaşık 2.5 saat süren sürpriz zirvede ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı ve tutuklu komutanların durumu ve Suriye konusundaki gelişmelerin ele alındığı, İmralı sürecinin de enine boyuna tartışıldığı öğrenildi. Süreç konusunda önümüzdeki günlerde atılacak adımların değerlendirildiği toplantıdan 'İmralı sürecine devam edelimesi' kararının çıktığı kaydedildi. Bu arada Dolmabahçe görüşmesinin ardından BDP'den ikinci bir heyetin de İmralı'ya kısa bir süre içinde gidebileceği bildirildi.

Öte yandan sürpriz zirve için Başbakanlık kaynakları tarafından 'rutin' açıklaması geldi. Başbakan'ın hafta başındaki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından zirve çağrısı yaptığı ifade edildi.


11 yıl önce