|

Tahliye kuyruğu

3. yargı paketinin yürürlüğe girmesiyle tahliye talepleri peş peşe geldi. Balyoz, Ergenekon ve KCK gibi davaların ünlü sanıkları cezaevinden çıkmak için mahkemeye başvuruda bulundu.

Haber Merkezi
00:00 - 6/07/2012 Cuma
Güncelleme: 23:33 - 5/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Tahliye kuyruğu
Tahliye kuyruğu

Kritik davalarda tutuklu yargılanan sanıklar 3. yargı paketinin Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğü girmesinin ardından peş peşe tahliye talebinde bulunmaya başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nın 199. duruşmasında CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Fatih Hilmioğlu, Mehmet Perinçek, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek, Emekli Albay Dursun Çiçek ve Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu 35 tutuklu sanık tahliye talebinde bulundu. Taleplerin alınmasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Hüsnü Çalmuk, duruşmayı bugüne erteledi.

BALYOZ'DA 17 BAŞVURU

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında da talep yağdı. Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ve Tümgeneral Bekir Memiş'in de aralarında bulunduğu 17 sanığın tahliyesi talep edildi. Odatv davası sanıkları da aynı hamlede bulundu. Dava kapsamında tutuklu yargılanan Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın, dün yürürlüğe giren 6352 sayılı yasa kapsamında adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliye edilmesi talep edildi.

BDP'Lİ VEKİLLER DE İSTEDİ

Diyarbakır ve İstanbul'da görülen KCK davalarına da 3.yargı paketi damgasını vurdu. İstanbul'daki davada söz alan sanık avukatları, yürürlüğe giren 3. Yargı Paketi nedeniyle davanın ertelenmesi ve müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi. Şırnak KCK davasının tutuklu sanığı BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın avukatları da Diyarbakır'da görülen davada aynı taleple mahkeme karşısına çıktı.

SAVCI TALEBE KARŞI ÇIKTI

Avukatların talebini değerlendiren cumhuriyet savcısı ise 'dosya kapsamına göre adli kontrol kararı verilmesi gerekli olmadığından talebin reddine karar verilmesini' istedi. Mardin KCK davasında yargılanan BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın avukatı Azad Yıldırım da başvuruyu önümüzdeki hafta yapacaklarını ifade etti. Sivas'ta ise yasadan yararlanmak isteyen 37 mahkumun tahliye edilmesine karar verildi. Bu arada CHP, tutuklu milletvekillerine tahliye talebi çıkması durumunda Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracağını açıkladı.



12 yıl önce