|

Tartışmalar saygı sınırını aşmasın

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde tartışmaların olmasının doğal olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Önemli olan kurallar belliyse bu kurallara saygı çerçevesi içinde tartışmaların olmasıdır. Bundan dolayı herhangi bir öngörüsüzlük, herhangi bir risk priminin Türkiye''ye çıkmaması gerekir'' dedi

Aa
00:00 - 25/04/2014 Cuma
Güncelleme: 00:40 - 25/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Tartışmalar saygı sınırını aşmasın
Tartışmalar saygı sınırını aşmasın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana Ticaret Borsası 100''üncü kuruluş yıl dönümü ve ödül törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Gül, işadamlarına ''Adana''nın kıymetini bilin'' dedi.

Gül, belediyelerin imar faaliyetleri, diğer faaliyetleri ile şehirlerin geleceklerini tayin ettiklerini ifade ederek, ''Şehirlerin geleceğini ya karartırlar ya da aydınlatırlar. Bunu özellikle bütün belediye başkanlarına söylüyorum. Eğer vizyoner, uzak görüşlü, günlük meselelerden uzak bir belediyecilik anlayışı ile hareket ederseniz, o zaman şehrinizin geleceğini aydınlatırsınız'' diye konuştu.

KURALLAR BELLİDİR

Türkiye''de diğer seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin tartışmalar yaşandığını anımsatan Gül, ''Birçok tartışmalar olurdu. Tartışmaların olmasından daha tabii bir şey olmaz. Çoğulculuğun olduğu yerde bunlar olacaktır. Ama önemli olan kurallar belliyse bu kurallara saygı çerçevesi içinde tartışmaların olmasıdır. Önümüzdeki ilk seçim cumhurbaşkanlığı ile ilgili seçim olacağı için bunun da kuralları gayet ortadadır, bellidir. Bundan dolayı herhangi bir öngörüsüzlük, herhangi risk priminin Türkiye''ye çıkmaması gerekir. Daha sonra genel seçimler olacaktır, günü gelecektir. Dolayısıyla Türkiye şimdiye kadar bunları hep ispatlamıştır. Bundan sonra hep ispatlayacaktır'' dedi.

HEPİNİZ KENETLENİN

Gül, Adanalı işadamlarına ''Adana''nın kıymetini'' bilin diye seslenerek, ''Buranın taşı toprağı gerçekten altındır. Cenabı Allah buraya böyle büyük bir bereketi vermiş. Bunu harekete geçirmek, daha daha ileriye taşımak yine sizlerin elindedir. Başta yerel yöneticiler, milletvekilleri ellerinden geleni yapıyor. Sayın bakanınız (Ömer Çelik) muhakkak ki Adana için elinden gelen her şeyi yapacak. Ama sizin hepinizin artık çok kenetlenmeniz gerekir'' dedi.

Köşk''te baş başa 1 saatlik görüşme

Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül dün haftalık olağan görüşmede bir araya geldi. Çankaya Köşkü''ndeki görüşme 1 saat sürdü, toplantının ardından açıklama yapılmadı. Başbakan Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada zirvede Cumhurbaşkanlığı seçimlerini görüşeceklerini ifade etmişti.

''En etkili 100 kişi'' listesine girdi

Time dergisinin her yıl belirlediği ''yılın en etkili 100 kişisi'' anketinde aday gösterilen Cumhurbaşkanı Gül, 2014''ün en etkili 100 kişisi arasında yer aldı. Her ismin tanıtım yazısının yer aldığı listede, Gül''ün tanıtım yazısını ise yazar Elif Şafak yazdı. Şafak yazısında ''Gül''ün ılımlı tonu ile göze çarptığını'' ifade etti. İlk 100 kişi listesinde dünya liderlerinden Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Merkel, ABD Başkanı Obama ve Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong da yer aldı.


10 yıl önce