|

Tatil güzel ama şimdi oy zamanı

İstanbul Otogarı ve Atatürk Havalimanı dün ve bu sabah tarihi günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar, oyunu kullanmak için tatillerini yarıda kesip sandık başına koştu.

Helin Şahin
00:00 - 22/07/2007 Pazar
Güncelleme: 01:08 - 22/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
Tatil güzel ama şimdi oy zamanı
Tatil güzel ama şimdi oy zamanı

İstanbul Otogarı ve Atatürk Havalimanı'nın geliş peronları, hiç bir temmuz ayında olmadığı kadar hareketli bir gün yaşadı. Bunaltan sıcaklara aldırış etmeyen tatilciler, Türkiye'nin çok kirtik bir dönemden geçtiğini ve oylarını mutlaka kullanmak istediklerinde hem fikir. Yolcular hafta öncesinden yerini ayırttı, otobüs firmaları ek seferler koyarak talebi karşıladı.

BİZİM DE SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ OLSUN

Oy kullanmak için Kayseri'ye giden pazarlamacı Hale Çakmakçı (35), “Bu seçim Türkiye için çok önemli. Ne olursa olsun gidip oyumu kullanıp geleceğim. Bir günüm yollarda geçecek diye vatandaşlık hakkımı kullanmamazlık yapmam” diye konuştu.

Antalya'dan oy kullanmak için İstanbul'a gelen Belma ve Caner Yumruk çifti, “Tatilimizi yarıda bırakıp oy kullanmaya geldik. Umarım oylarımız ülkeye faydalı olur” dediler. Artvin Hopa'dan oy kullanmak için gelen Elmas Taşdemir, “Bu sıcakta yollara düşmek hoş bir durum değil ama söyleyecek sözümüzün olması için oyumuzu da kullanmamız gerekiyor. Hiç üşenmeden kalktım geldim” diye konuştu.

ŞOFÖR VE MUAVİNLER OY KULLANAMIYOR

Dün sabahın erken saatlerinde dolup taşan otogardaki hareketlilik akşam geç saatlere kadar sürdü. Bugün çalışacak şoförler ise oy kullanamayacağı için üzgün. Pamukkale firmasının şoförlerinden Ünal Değirmenci, seferlerin çok yoğun olduğunu belirterek, “Bu yoğunluk bizim oy kullanmamıza fırsat vermiyor. Oy kullanmak için gelen vatandaşlar çok heyacanlı. Yolculuk boyunca arabada sürekli seçim konuşuluyor” dedi. Hersekli firmasından şoför Ümit Saygılı, yolcuların çoğunun oy kullanmak amacıyla seyahat ettiğni ve gidiş-dönüş bileti aldığına dikkat çekti. Muavin Nihat Çıldır, seçimlerden dolayı son bir haftadır büyük bir yoğunluk yaşandığını söyledi. Metro firmasının işletme müdürü Engin Taşdemir ise önceki seçimlerde bu kadar yoğunluk yaşanmadığını vatandaşın büyük bir telaşa kapıldığını anlattı.

Terminallerde yoğun gün

Atatürk Havalimanı dün hareketli bir gün yaşadı. Tatilini yarıda kesip sahil beldelerinden ya da yurtdışından bile oy vermeye gelen insanlar vardı. Bazıları tatillerini erken bitirdiğini, bazıları da oylarını kullandıktan sonra geri döneceklerini söylediler.

17 yıl önce