|

TBMM bu hafta üniversiteleri görüşecek

TBMM Genel Kurulu, bu hafta, 5 yeni vakıf üniversitesinin kurulması, bir vakıf üniversitesinin de adının değiştirilmesine ilişkin tasarıyı görüşmeye devam edecek.

Aa
00:00 - 2/06/2013 Pazar
Güncelleme: 14:23 - 2/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
TBMM bu hafta  üniversiteleri görüşecek
TBMM bu hafta üniversiteleri görüşecek

Meclis, yoğun çalışacağı bir haftaya daha giriyor.

TBMM Genel Kurulu, geçen hafta 1. maddesi kabul edilen, 5 yeni vakıf üniversitesi kurulması, bir vakıf üniversitesinin de adının değiştirilmesine ilişkin Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmeye devam edecek.

Tasarıyla, Ankara'da Anka, İstanbul Esenyurt, Adana'da Kanuni, Konya'da Gıda ve Tarım ile Gaziantep'de Sanko üniversitelerinin kurulacak, Altın Koza Üniversitesi'nin adı da İpek Üniversitesi olarak değiştirilecek.

Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu bu hafta da çalışmalarına devam edecek.

Komisyon, 5 Haziran Çarşamba günü, Bilkent Ünivresitesi'nden Doç. Dr. Ersel Aydınlı'yı, 6 Haziran Perşembe günü de İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan'ı dinleyecek.

KİT Komisyonu, denetimlerine devam edecek.

Komisyon, 5 Haziran Çarşamba günü ÇAY-KUR ve Gayrimenkul A.Ş; 6 Haziran Perşembe günü de Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş Genel Müdürlüğü ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün hesaplarını inceleyecek.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu ve İçtüzük Uzlaşma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek.

11 yıl önce