|

Terör'ün Türkiye maliyeti 400 Milyar dolar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, ''Terörle mücadelenin bize olan maliyeti 400 milyar dolar. Terörle mücadelede harcadığımız ortalama rakam bu. 400 milyar doları ülkemize harcamış olabilseydik eğer Türkiye''nin kişi başına milli gelir oranı 20 bin dolar olacaktı. Kişi başına 20 bin dolar geliri olan bir Türkiye düşünün'' dedi.

İha
00:00 - 2/05/2013 Perşembe
Güncelleme: 19:14 - 2/05/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Terör'ün Türkiye maliyeti 400 Milyar dolar
Terör'ün Türkiye maliyeti 400 Milyar dolar

Bir dizi etkinlikler için Kırklareli''ne gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Kırklareli Ticaret Borsası''nda çözüm sürecini değerlendirdi.

Türkiye tarihinin en kapsamlı, sivilleşme ve demokratikleşme hamlesini gerçekleştirdiğinin altını çizen Doç. Dr. Karahan Uslu; ''Bu sadece toplumun bir kesimine yönelik olarak değil çözüm süreci olarak adlandırdığımız bu süreç aslında toplumun tamamına ve toplumu hem bugünlerine hem yarınlarına dahir inisiyatif alma bir aktif kalkınma sürecidir. Biz tarihin en köklü ve en büyük medeniyetlerinden birinin günümüzdeki mirasçılarıyız. Öyle bir medeniyet ki tarih sahnesinde var olmak ve daima tarihi belirleyen aktörlerden biri, medeniyetlerden biri olmak üzere bir meydan okuyuşu bir duruşu olmalıdır. Böylesi bir milletin böylesi bir medeniyetin temsilcisiyiz. Bugün adına çözüm süreci dediğimiz inisiyatif alma sürecide yeniden tarih sahnesinde belirleyici ve büyük bir güç olmak üzere 200 yıldır sürdürdüğümüz bir mücadelenin son ve tamamlayıcı hamlesi olarak karşımıza gelecek'' dedi.

''TÜRKİYE DÜNYANIN 16. BÜYÜK EKONOMİSİ''

Türkiye''de durmadan yıkılan hükümetler ve zayıf iktidarlar, karar alamayarak dolayısıyla toplumuna hizmet üretmekte aciz kalan bir iktidar yapılanması olmadığını belirten Karahan Uslu, ''Bundan 10-15 yıl önce Türkiye''nin adı dudak bükülmeyle anılıyordu. Bugün ise dış politika da dünyanın en büyük devleriyle aynı platform da tartılan bir politika gücü olarak kendisini uluslar arası arenada hissettirebilen bir Türkiye var karşımızda. Tüm bunlara baktığımız zaman 100 yıllık prangaları kendi içinde çözen bir Türkiye var. Çözüm süreci bizim 100 yıllık prangalarımızın kırmamızın adıdır. Bugün buradaysak kalbimizle, aklımızla, ruhumuzla ve bedenimizle buradaysak sesimizi, soluğumuzu bu ülkenin Edirne''den Ardahan''a her yerine bu anlamda ulaştırmak için gayret sarf ediyorsak işte bunun için buradayız. Her şeyden önce siyasetin merkezine milleti koymuş olan siyasi gurubuz. Milleti güçlendirmek dediğimiz zaman şüphesiz ki değil 30 bin 40 bin hayat bir insanın hayatı bile çok değerlidir'' şeklinde konuştu.


11 yıl önce