|

TIR ihanetinin hesabı soruluyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana mitinginde paralel yapının emniyetteki uzantılarına yönelik operasyonu değerlendirdi. Erdoğan, ''Pensilvanya''nın hakimleri, savcıları Adana''da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular. İşte şu anda bunların hesabı soruluyor, İstanbul operasyonu budur'' dedi.

.
00:00 - 24/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:05 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
TIR ihanetinin hesabı soruluyor
TIR ihanetinin hesabı soruluyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhurbaşkanlığı makamında inşallah daha bağımsız daha demokratik ülke olması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ekonomiyi daha da büyütmek için çok çalışacağız. Hedefimiz neydi, 2023 için? Dünyanın ilk 10 ülkesi içerisine girmek. Demokrasinin standartlarını çok daha yükseğe taşıyacağız. Toplumsal barışımızın kardeşliğimizi daha pekiştireceğiz'' dedi. Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla Adana''da, İstasyon Meydanı''nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, konuşmasına Kadir Gecesi''ni kutlayarak başladı. Erdoğan, ''Kardeşlerim Başbakan olarak, eğer siz yetki verirseniz, 12 yıl boyunca yaptığımız hizmetlere devam edecek, hizmetkar olacağız. Cumhurbaşkanlığı makamında inşallah, daha özgün olmaya çalışacağız. Hedefimiz neydi ekonomi için, dünyada ilk 10''a girmek. Demokraside de hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız'' dedi.

NETİCE ŞİMDİDEN GÖRÜNÜYOR

''Büyük Birlik Partili, Saadet Partili benim vatandaşlarım, inanıyorum ki bu eski Türkiye yoluna geçit vermeyecektir'' ifadelerini kullanan Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli''ye de yüklendi. Erdoğan, ''Bahçeli bana, Çankaya yolu sana zor diyordu. Çıkamazsın, hayaldir, rüyadır diyordu. Şimdi soruyorum ben kendisine, kendisini gören var mı? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nefesi tükendi, kayboldu gitti.Adana''da 10 Ağustos''un neticesinde şimdiden görünüyor'' dedi.

DÜNYA SUSSA BİZ SUSMAYACAĞIZ

İsrail''in 16 gündür Gazze''yi ''barbarca, vahşice'' bombaladığını dile getiren Erdoğan, 16 günde 650 canın şehit olduğunu, 4 bini aşkın canın yaralandığını bildirdi. ''Bütün dünya sussa biz susmayacağız'' mesajı veren Erdoğan, ''Zira haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, biz şeytanlardan olmayacağız'' dedi. Erdoğan, ''Ecdadımız her zaman mazlumların yanında oldu, bugün biz de mazlumların yanındayız. Kılıçdaroğlu rahatsız oluyormuş, varsın rahatsız olsun. Ekmel Bey rahatsız oluyormuş, varsın rahatsız olsun. Demirtaş rahatsız oluyormuş, varsın rahatsız olsun. Biz onlara insani değerleri, vicdani değerleri hatırlatmaya, Gazze''de ölen masum çocukları hatırlatmaya devam edeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.

ADANA''NIN HESABI İSTANBUL''DA SORULUYOR

MİT TIR''larının Adana''da durdurulmasının izah edilemez bir ihanet olduğunu da söyleyen Erdoğan, ''Bu Pensilvanya''nın hakimleri, savcıları, emniyet içindeki uzantıları, asker içindeki uzantıları Adana''da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular. İşte şu anda bunların hesabı soruluyor, İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap soruluyor, şimdi ortaya neler çıkacak, neler. Devlet içinde devlet olmaz, işte birileri paralel devlete tevessül etti. Hesabı sorulmaya başlandı, hesabı sorulacak. Bitmedi daha bu başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecekler, bu böyle bilinsin'' ifadelerini kullandı.

77 milyonun partisiyiz

AK Parti''nin 77 milyonun partisi olduğunu söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: ''77 milyon ayrım yapmadık. Güneydoğu''da Doğu''da birinci AK Parti''dir. Çünkü biz milletimizi ayırt etmeden kucakladık. Kardeşlerim şunu unutmayın, eski Türkiye''de yolsuzluk vardı, vesayet kaos vardı, krizler vardı. Ama biz 12 yıl boyunca dik durduk, omurgalı durduk. Kardeşlerim yeni Türkiye''de aydınlık var, barış var. Eski Türkiye''yi isteyenler şuan bizim karşımızda koalisyon kurdular.''

İhsanoğlu zulme yıllarca göz yumdu

Gazze''de yaşanan katliamının ardından başlayan protestolara da değinen Erdoğan, ''Bazı devletler, hem de demokrat ve özgürlükçü olduğunu söyleyen bazı devletler protestolara izin vermiyor. Hani demokrattınız, hani özgürlükçüydünüz. Niye müsaade etmiyorsunuz?'' dedi.

EMANETE İHANET ETTİ

Erdoğan Ekmeleddin İhsanoğlu''nun Gazze ile ilgili açıklamalarına da sert tepki gösterdi. ''Ortak aday yıllarını İsrail zulmüne göz yumarak geçirdi'' diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ona bir görev verdik, bir emanet verdik. Gitti o emanete ihanet etti. Seni aday olarak gösteren bu iktidar. ''Türkiye, Gazze için bir şey yapmadı'' diyorsun. Gözüne dizine dursun. Türkiye''nin, İslam Konferansı Örgütü''ne verdiği destek konusunda gelip ''şu kadar para veriliyor, benim burada başarılı olmam için bu verilen desteği şuraya çıkarın'' diyen sensin.''

Türkmenleri unutmayız

Başbakan Erdoğan, Adana''da 5 Ocak Stadyumu''nda düzenlenen iftar programına katıldı. Ekmeleddin İhsanoğlu''nun ''Irak''taki Türkmenler sahipsiz bırakıldı'' iddialarına tepki gösteren Erdoğan ''Biz Hatay''ı unutup ya da Türkmen kardeşlerimizi unutup, içerdeki sorunları unutup, mesaimizi sadece Gazze için yoğunlaştırmıyoruz. Büyük devlet bunların hepsini bir arada yapabilen devlettir'' dedi.


10 yıl önce