|

Tokyo'nun şartları bizden çok daha iyi değil

Başbakan Yardımcısı Arınç, Tokyo'nun 2020 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hak kazanmasıyla ilgili, "Tokyo'nun şartları bizden çok daha iyi değil. Bunu herkes biliyor" dedi.

Aa
00:00 - 8/09/2013 Pazar
Güncelleme: 11:41 - 8/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Tokyo'nun şartları bizden çok daha iyi değil
Tokyo'nun şartları bizden çok daha iyi değil

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tokyo'nun 2020 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hak kazanmasıyla ilgili, "Zannediyorum ki, çok takdir edildi ve alkışlandı ama bazı sebeplerle biz elenen değil, ilk turda Madrid'i, İspanya'yı eleyen bir ülke olduk" dedi.

Arınç, "Kısmet değilmiş ama Türkiye varlığını çok güçlü hissettirdi" ifadesini kullandı.

Tokyo'nun şartları bizden çok daha iyi değil

"Yıllardan beri bu hazırlığı yaptık. Yapacak fazla bir şeyimiz de kalmadı" diyen Arınç, "Buna rağmen Türkiye tercih edilmiyorsa bunun sebeplerini araştırmamız lazım. Tokyo'nun şartları bizden çok daha iyi değil. Bunu herkes biliyor" şeklinde konuştu.

Gençlerimiz bizi var eden tarihi bilmek zorunda

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gençlerimiz öncelikle yakın tarihi sonra bizi var eden tarihi mutlaka öğrenmek, bilmek zorunda. Bu konuda televizyonda yayınlar yapılıyor, çok güzel kitaplar basılıyor. Biz de bana bağlı bir kurum olan Türk Tarih Kurumu'nu daha işlevsel hale getiriyoruz. Yeni yetişen gençlerimizin belki lise sıralarından itibaren tarihe daha çok ilgi duyduklarını görüyorum. Tarihi bilmek geleceği bilmektir, sadece geçmişi bilmek değil."


11 yıl önce