|

Tuğluk ifade vermeye gidecek

Aa
00:00 - 12/12/2009 Cumartesi
Güncelleme: 18:15 - 12/12/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Tuğluk ifade vermeye gidecek
Tuğluk ifade vermeye gidecek

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, hakkında yürütülen soruşturma ve açılan davalarla ilgili ifade vermeye gideceğini bildirdi.



Tuğluk, kapatılan DTP'nin genel merkez olarak kullandığı binadan ayrılırken, bir gazetecinin, 'Sizinle ilgili bir ifade durumu var. Bu ayın sonunda ifade vermeye gidecek misiniz?' sorusu üzerine, 'Evet gideceğim' karşılığını verdi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Akın Birdal da bir soruyu yanıtlarken,  kapatılmaya ilişkin gerekçeli karar Resmi Gazete'de yayımlanıncaya kadar Ahmet Türk'ün 'DTP'nin genel başkanı' olduğunu iddia etti.  



Kapatılan DTP'nin tüm milletvekillerinin istifalarının Ahmet Türk'te olduğunu belirten Birdal, 'Gereği neyse o yapılacaktır. Pazartesi günü Meclise gitmeyeceğiz ve gereği neyse uygulamaya geçilecek' diye konuştu. 

Kendilerini 'Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri ve 'Türkiye Barış Meclisi' olarak adlandıran gruplar da yaptıkları basın açıklamalarıyla DTP'nin kapatılmasına tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem ve Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçi ise ayrı ayrı binaya gelerek 'geçmiş olsun dileklerini' ilettiler.


Bu arada, bina önünde bulunan yol da polisler tarafından araç trafiğine kapatıldı. 



14 yıl önce