|

Türkiye bizim ağabeyimiz

Behlül Çetinkaya
00:00 - 6/12/2013 الجمعة
Yeni Şafak
Türkiye bizim ağabeyimiz
Türkiye bizim ağabeyimiz

Dünya gelişmişlik indekslerinde her zaman alt sıralarda yer alan fakirliğin ülkesi Nijer, Türkiye''nin yardımlarıyla sıkıntılarını unutmaya başlıyor. Başbakan Erdoğan''ın geçtiğimiz ocak ayında bu ülkeye yaptığı ziyaretle bir üst seviyeye geçti. Ziyaretten sonra iki ülke arasında yaşanan gelişmeleri ve ilişkileri Yeni Şafak''a değerlendiren Nijer Başbakanı Brigi Rafini ve kendilerini ''Osmanlı'' olarak nitelendiren Agadez''deki İstanbulevaların sultanı İbrahim Umaru, Türkiye''nin ağabeyleri olduğunu belirtti.

HER YERDE İZİNİZ VAR

''Nijer''in her yerinde Türklerin izlerine rastlayabilirsiniz'' diyen Nijer Başbakanı Brigi Rafini, tarihte var olan Türk - Nijer ilişkilerinin Başbakan Erdoğan''ın ziyaretiyle yeniden hayata geçirildiğini söyledi. Rafini, ''Tüm bu kültürel ve tarihsel yakınlığı işbirliğine dönüştürmeliyiz. Türkiye''nin birikimden faydalanmak istiyoruz. Özellikle kültür alanında. Türkiye''ye gönüllerimiz de sonuna kadar açık'' dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Agadez Sultanı İbrahim Umaru da ''Türkiye ile kültür, eğitim ve tarım alanında daha fazla ortak çalışma yapmak istiyoruz. Agadez''in tarım ve yer altı çalışmalarının geliştirilmesi için de Türkiye''den destek bekliyoruz'' dedi.


٪d سنوات قبل