|

Türkiye Cumhuriyeti '4T' üzerinedir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti, onun hükümeti, o hükümetin başbakanı hiç kimseyle pazarlık etmez, tek pazarlığımız '4T' üzerinedir, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet, o devletin adı da Türkiye Cumhuriyeti'dir" dedi.

Aa
00:00 - 27/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 20:21 - 27/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye Cumhuriyeti '4T' üzerinedir
Türkiye Cumhuriyeti '4T' üzerinedir

Bergama ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Yıldırım, daha sonra bir restoranda düzenlenen ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yer aldığı toplantıya katıldı.

Burada İzmir ve Türkiye'de gerçekleştirilen yatırımları anlatan Yıldırım, gelinen noktada Şırnak, Bingöl ve Hakkari'de havaalanları yaptıklarını kaydetti.

Bütün bunları yaparken önlerine hep terörün çıktığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Niye? Oradaki milleti sindirmişler, korkutmuşlar 'buralara hizmet gelmesin, biz de burada at oynatalım'. Biz teröre inat oralara yol, okul yapmaya devam ettik. Havaalanı yapıyoruz. Şimdi geldiğimiz nokta ortada. Terör örgütü ne dedi? 'Ayrı devlet' dedi, ne dedi? 'Federasyon' dedi, ne dedi? 'yerel özerklik' dedi. Bunların hepsine 'geç kardeşim' dedik. Şimdi ne diyor? 'Demokrasi içinde çözüm'. Şimdi doğru noktaya geldi."

Bakan Yıldırım, terör sorununa çözüm konusunun, siyaset alanı olmadığını ve kimsenin bu alanda siyaset yapmaması gerektiğini dile getirerek, "35 yılı geride bıraktık, binlerce şehit ve yüreği yanan aileler, ne kazandırdı ülkemize, ne kazandırdı bu millete, anlamsız bir kavga. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var, bu ülkenin insan kaynağını tüketmeye değil, insan kaynağını artırmaya, barışa ihtiyacı var, kardeşliğe ihtiyacı var" diye konuştu.

Muhalefetin, terör örgütünün Türkiye sınırları dışına çekilmesinden de rahatsızlık duyduğunu, bunu anlamanın mümkün olmadığını ifade eden Yıldırım, "İçerdeyken, 'niye bunlar içeride?' İçerdeyken rahatsızsın, çekilirken rahatsızsın, ne istiyorsun kardeşim. Barış mı istiyorsun yoksa kavga devam etsin mi? Bir karar vermeniz lazım" dedi.

-"Ne pahasına olursa olsun barış değil"-

Bakan Yıldırım, barış istediklerini ancak bunu hiçbir zaman 'ne pahasına olursa olsun' şeklinde dile getirmediklerini, bazı değişmezlerinin olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Barış olacak ama ne pahasına olursa olsun barışa asla ve asla olur demeyeceğimiz. Değişmeyen dört tane şeyimiz var; "4T', tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. Bunu kabul eden, bunu içine sindiren herkes, bu bayrağın altında kendisine yer bulur. Bu ülkenin 780 bin kilometrekare toprağının her köşesinde kendine yer bulur. Şimdi olan budur. Şimdi aklıselim galip gelmiştir."

Yıldırım, bu barış sürecinde enerjilerini boşa harcamayacaklarını dile getirerek, enerjilerini ülkenin kalkınmasına, gelişmesine ve daha çok refahı için harcayacaklarını kaydetti.

-"Tek pazarlığımız 4T"-

Hükümete yöneltilen "ne konuştunuz, ne pazarlık ettiniz" şeklindeki eleştirileri hatırlatan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti, onun hükümeti, o hükümetin başbakanı hiç kimseyle pazarlık etmez, tek pazarlığımız '4T' üzerinedir, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet, o devletin adı da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu kadar. Başka hiçbir şeyin pazarlığı olmaz. O pazarlığı biz 1999 yılında yakalanarak Türkiye'ye getirilen terörist başını affedenlerin nasıl yaptığını biliyoruz. Bu millet bunu biliyor. Kimse bizi onlarla karıştırmasın."

Toplantıda söz alan ve şehit babası olduğunu söyleyen İbrahim Eroğlu, çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulundu.

Eroğlu, kendisini dinleyen Bakan Yıldırım'ın, "şehitler gelmeye devam mı etsin?" sorusuna, "Hayır en çok biz çözüm istiyoruz ama bu şekilde değil" yanıtını verdi.

Bakan Yıldırım da bunun üzerine, terör örgütüyle bir pazarlığın söz konusu olmadığını söyledi.


11 yıl önce