|

Türkiye Cumhuriyeti cüce bir ülke değil

İha
00:00 - 23/05/2009 Cumartesi
Güncelleme: 12:58 - 23/05/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye Cumhuriyeti cüce bir ülke değil
Türkiye Cumhuriyeti cüce bir ülke değil

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Türkiye'nin cüce bir ülke olmadığını, bölgesinde ve dünyada söz sahibi güçlü bir ülke durumuna geldiğini söyledi.

Erdoğan, AK Parti Düzce il teşkilatı 3. olağan kongresine katıldı. Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'nin umudu olduğunu 29 Mart seçimlerinde bir kez daha gösterdiğini, iktidarda bulundukları 6.5 yıldır Türkiye'ye hayal kırıklığı yaşatmadıklarını, bundan sonra da yaşatmayacaklarını kaydetti.

29 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde çıkan fotoğrafın iyi okunması gerektiğini belirten Erdoğan, “Seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiklerini gördünüz. AK Parti'nin aldığı oy oranlarından kendilerine pay çıkarmaya çalıştılar. AK Parti yüzde 39'la birinci parti, 2. ve 3. sıradakilerin toplamı yüzde 39 ediyor ancak. Seçime birinci parti olarak girilir, ama bunların hedefi birinci olmak değil ki. Seçimden ikinci ve üçüncü parti olarak çıkmayla yetinenler, böyle daha çok övünürler” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “1459 belediye başkanlığını AK Parti almıştır, 16 büyük şehirden 10'unu, 65 il belediyesinden 35'ini Ak Parti almıştır. Türkiye'nin her ilinde varız, Biz 70 milyonun, her yerin, 780 bin kilometrekare vatan toprağının partisiyiz. Biz ayırımcılık yapmıyoruz, yapmayacağız. Kimlik siyaseti yapmadık, yapmayacağız. Çünkü biz yaradalanı, yaradandan ötürü seviyoruz. Bizim siyaset anlayışımızın temelinde bu felsefe vardır”

“ÖNÜMÜZE ENGEL ÇIKARANLAR VAR”

6.5 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye'nin önemli gelişmeler gösterdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, “Birçok zorluklarla, engellerle karşılaştık. Ama tüm bu zorlukları hukuk çerçevesinde aştık. Biz diyoruz ki, gelin bir yanlış mı var, gelin önerinizi söyleyin, istemez demeyin. Türkiye için faydalı olanı söyleyin, bizde yapalım. Ne yazık ki böyle yaklaşımı göremedik, hem engellediler, hem de ülkemizin daha ileriye gitmesine karşı çıktılar” dedi.

Muhalefetin engelleme çabalarının sınırdaki mayın temizleme konusuyla ilgili Meclis'teki görüşmelerde yaşandığını belirten Erdoğan şunları söyledi: “Mayın temizleme olayını yaşadık. 6 madde, 4 gün 2 haftamızı yedi. Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi konusu. Suriye tarafı bunu yaptı. Biz de bunu yapalım istedik. Bunu yapmak suretiyle o bölgede 210 bin dönem organik tarım yapılacak alanı kazanalım istedik. Hemen yakıştırmalar başladı, (Siz burayı İsrail'e peşkeş çekeceksiniz) dediler. Bu zihniyet

10yıllar önce neredeyse, hala aynı yerde, değişmedi. Biz ülkemizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, bunun güvenliğinden tutunuz, gerekli tedbirleri alırız. Bunlar, geçmişte bize görüşmeyin dedikleri ülkelerle ne anlaşmalar yapmışlar. Bakarsınız, Amerika'ya buğuz ederler, ama gizli gizli görüşürler. Biz bunların cemaziyeevvellerini biliriz.”

“BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ”

Erdoğan, Türkiye'nin son 6.5 yıllık Ak Parti iktidarında her alanda geliştiğini ve büyüdüğünü, bölgesinde ve dünyada güçlü ve sözü dinlenen, itibarlı bir ülke konumuna geldiğini kaydetti. Erdoğan

“Türkiye Cumhuriyeti cüce bir ülke değildir. Biz büyük, güçlü ve sözü dinlenen bir ülkeyiz. Bunu herkes böyle bilmeli. Paranın dini, milleti, ırkı olmaz. Bunu böyle bilin. Ama ne yazık ki, paranın dini, milleti ve ırkı olduğunu zannedenler var. Para civa gibidir. Nerede uygun zemin bulursa, oraya doğru akar. Türkiye'de küresel sermaye yatırım yapmak istiyor, ama birileri çıkıyor, neymiş efendim o Yahudi sermayesi deyip karşı çıkıyor. Ama orada İshak çalışmayacak ki, Ahmet, Mehmet çalışacak. İşsizlik

azalacak. Bağnaz zihniyetlerle aydınlık Türkiye'nin yarınlarına bunlarla yürünmez. Biz bunları dinleyemeyiz, Biz kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Bunları aşarak yarınlara yürüyeceğiz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin ekonomisinin iyi durumda olduğunu rakamlarla anlatarak, “Bizden önce Türkiye'ye gelen yabancı sermaye yılda 1 milyar dolardı, şimdi ise yılda 20 milyar doları geçti. Yabancı sermaye ülkemize girdikçe biz daha güçlü olacağız. Enflasyon yüzde 30'lardan yüzde 6'ya düştü. Faizler yüze 60'lardan yüzde 12'lere geriledi” dedi.


15 yıl önce