|

"Türkiye'nin başkanlık sistemine ihtiyacı var"

Demokrat Parti'den (DP) AK Parti'ye katılım töreni düzenlendi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (DP eski genel başkanı) Süleyman Soylu da katıldı.

İha
00:00 - 3/02/2013 Pazar
Güncelleme: 17:21 - 3/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
"Türkiye'nin başkanlık sistemine ihtiyacı var"
"Türkiye'nin başkanlık sistemine ihtiyacı var"

Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda, AK Parti Şubat ayı il danışma meclisi toplantısı ve DP'den AK Parti''ye geçen 40 üyeye rozet takma töreni gerçekleştirildi. DP eski il başkanı Erdal Altunkaya, merkez ilçe başkanı Mehmet Bulgurlu ile birlikte toplam 40 partili törenle AK Parti'ye katılırken, toplamda ise bin 71 kişinin DP'den AK Parti''ye geçtiği bildirildi.

Yeni üyelere rozetlerini; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Cemal Akın, Mustafa Şahin ve Ömer Faruk Öz ile diğer ilgili ve yetkililer taktı. Programda, kuru kayısı ve plaket ile çeşitli hediyeler de sunuldu.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Tüfenkçi, "Zorluklara, antidemokratik uygulamalara, darbe teşebbüsleri ve partimizi kapatma girişimlerine rağmen ülkemizi bugünlere taşıdık. Kimsenin etnik kimliğini söylemeye cesaret edemediği bir anlayış vardı. İktidarlar halktan aldığı yetkiyi birilerine pazarlardı. Şimdi çok şükür AK Parti iktidarlarıyla el atılamayan birçok konuya el atıldı" ifadelerini kullandı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Malatya'yı geleceğe hazırlıyoruz" diyerek, 'büyükşehir' ile birlikte Malatya'nın yeni bir dönüm noktasına girdiğini vurguladı. "Malatya''yı geleceğe nasıl taşıyacağız; kısa, orta ve uzun vadeli çalışmanın içindeyiz" diyen Başkan Çakır, belediyenin kültürel alanlarda yaptıkları hizmetleri anlatıp, büyükşehir ile elde edilecek kazanımları dile getirdi.

Milletvekilleri adına konuşan Mücahit Fındıklı da, "Özellikle Başbakanımız ve partimizin başlattığı barış süreciyle artık analar ağlamasın diyoruz. Birlik ve beraberlikle ,Türkiye'yi 2023 ve 2071 hedeflerine vardırmak istiyoruz. Ne MHP, ne BDP, ne PKK, ne de CHP barış sürecinde zerre kadar bize destek olmadılar. Bizim çabamız millet ile beraber sıkıntıların tamamını çözmektir" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıları hatırlatıp, gelinen noktaya işaret etti.

"Şimdi, Yüksek Askeri Şura'da, eşi başörtülü diye atılan askerine sahip çıkan bir iktidar var. Namaz kılıyor mu kılmıyor mu? Eşi başörtülü mü başörtüsüz mü diye fişlenilen dönemlerden bugünlere geldik. Kendi insanını başörtülü ve başörtüsüz diye ayıran, üniversitenin nizamiyesinde başörtüsünü bıraktıran zihniyet bugün hesap veriyor. Bu hükümet insanımızın onurunu 10 yıldır ayakta tutmaktadır. Antidemokratik bir Türkiye''den demokratik adımlar atmış bir Türkiye haline gelindi" ifadelerini kaydeden Soylu, ayrıca başkanlık sistemine de temas etti.

Türkiye''nin başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu söyleyen Soylu, "Türkiye başkanlık sistemine geçmezse, oligarşik bürokrasinin prangasında olacaktır. Sistemin kargaşasından kurtulmak için başkanlık sistemine geçmek lazım" dedi.

Türkiye''de 4 önemli reform gerçekleştirildiğini, bunların; 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi, yeni büyükşehirler, kentsel dönüşüm ve yeni anayasa olduğuna dikkat çeken Soylu, 2014 yılı Mart ayında yapılacak mahalli seçimlerin, mahalli seçimlerden 3 ay sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi için de önemli olduğunu aktardı.

11 yıl önce
default-profile-img